Diari Més

Creado:

Actualizado:

Decidir entre una cosa nova o usada és un tema que dona de si. Avui dia es compra tant que hi ha gran quantitat d’objectes, mobles, roba usada que acaben a les escombraries. No és estrany passar per davant dels contenidors i veure una cadira o un llum en bon estat que ja no té lloc a una casa.

No fa tant de temps, les coses es tiraven quan ja no es podien reparar més. Avui dia substituïm, pràcticament ja no reparem i moltes coses van a les escombraries.

Fins i tot, ja estem de tornada, i s’estan retirant de les festes populars i els esdeveniments, els envasos d’un sol ús. Perquè irremeiablement tot això que explico té una repercussió nefasta al medi ambient. Són tones i tones d’escombraries i gran part d’elles de plàstic.

Amb tota aquesta immensa quantitat d’estris, màquines, mobles, objectes, etc. circulant pel món no és estrany que es recicli, i això fins i tot és tendència. Si parlem de l’àmbit de la llar, per mi la pregunta és la següent: Es pot gaudir del present envoltat d’objectes del passat?

La resposta, si te la dona la coach Marie Kondo, és senzilla però difícil de dur a terme. Has de conservar només el que et faci realment feliç i descartar el que no t’aporta res.

Sincerament, crec que seria capaç de tornar boja a una coach perquè em resultaria molt difícil adonar-me de quins objectes em produeixen felicitat, jo més aviat els veig bonics o lletjos, però si ho mirem des de aquest punt de vista no caldria fer distinció entre nou/usat.

No puc evitar dir, que havent llegit el llibre La màgia de l’ordre. Eines per a ordenar la teva casa i la teva vida, tinc la sensació que l’autora va fer de l’obsessió per l’ordre, virtut. Les històries personals que relata en relació a l’ordre són inquietants si més no. És cert però, que els seus consells són adequats, sobretot, per habitatges petits.

És clar que no és el mateix comprar roba, màquines, mobles, objectes, etc que una casa i per això, en el cas dels habitatges, òbviament cal reflexionar-ho. Una casa «no es tira a les escombraries», i rarament s’enderroca.

Hi ha molts condicionants per a tenir en compte quan et vols comprar un habitatge habitual, i és millor començar pel principi.

El lloc on està situada és important, tant a nivell pràctic com per l’estil de vida i la butxaca. També és molt important tenir en compte l’orientació per l’assolellament. De vegades mana l’oferta que hi hagi en el mercat. Per exemple, quan l’oferta de la zona que t’agrada en concret no s’ajusta a les teves expectatives. Si es tracta de decidir-se per un habitatge nou o un usat, hi ha diversos aspectes a tenir en compte. En general, l’habitatge usat es pot adequar més a les seves necessitats i ser més personal perquè és més econòmic i s’obre la possibilitat de reformar-lo. Per contra, a l’obra nova et trobes cases per a entrar a viure, que estan al dia d’instal·lacions i donen pocs problemes de reparacions en uns anys, en principi. També és important en comprar, pensar amb visió de futur, si no, és possible, que la casa es quedi petita de seguida o no s’adapti als canvis familiars.

Si l’ordre a casa és un tema que el preocupa, sàpiga que després de La Màgia de l’ordre està La felicitat després de l’ordre segons Marie Kondo. Jo prefereixo no llegir-lo...

tracking