Diari Més

Creado:

Actualizado:

El nom de M. Àngels Ollé està directament lligat al moviment de renovació pedagògica que ara fa més de seixanta anys va portar aires nous a l’escola catalana, i que ella va portar a Reus des de la seva experiència a l’Escola Talitha de Barcelona. Més enllà de la seva tasca docent com a catedràtica d’universitat, el seu compromís amb l’educació es va materialitzar en dos gran àmbits: la creació de l’Escola Mowgli i l’autoria d’un nombre ingent de llibres perquè els infants aprenguessin a llegir, tant llibres de text com de ficció.

Des d’aquesta ferma determinació de fer i avançar malgrat les dificultats, en defensa dels valors col·lectius de la justícia i de la llibertat, atorgant a la cultura i l’educació un paper central, el seu compromís cívic i polític s’ha expresssat en múltiples espais: des de la seva estreta col·laboració en projectes editorials com la revista Cavall Fort o les iniciatives de suport a la lectura de la Biblioteca Central Xavier Amorós fins a la constitució a Reus del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

La recordarem sempre per la seva extraordinària dimensió humana, per la seva proximitat, per la seva afabilitat i per la força de la seva paraula, clara, diàfana, intel·ligent, lluny dels focus de les càmeres i dels micròfons però militant a les aules i a la ciutat, sobre el paper i a peu de plaça.

El 31 de juliol el Ple de l’Ajuntament va acordar concedir-li la Medalla de la Ciutat. Avui, des del sentiment, el respecte i l’admiració que representa aquest reconeixement, la ciutat expressa el seu condol i el seu profund agraïment a una dona excepcional.

tracking