Diari Més

Als quatre vents

Gràcies de cor

Arquebisbe metropolità de Tarragona i primat

Creado:

Actualizado:

Estimats, amb certa tristor però també amb joia i esperança per aquesta nova etapa arxidiocesana, comparteixo amb tots vosaltres la meva darrera carta dominical Als Quatre Vents, la número 766. En arribar com a arquebisbe de Tarragona, farà prop de quinze anys, em vaig proposar escriure cada setmana una glossa, un escrit per difondre l’evangeli, transmetre el magisteri de l’Església i fer-me ressò, en la mesura del possible, de fets significatius de la nostra arxidiòcesi.

Espero que us hagin servit per a créixer en l’amor a Jesucrist, a l’Església i als germans.

És gairebé impossible fer un balanç de tants anys d’episcopat en tan poc espai, però vull fer-vos saber que per a mi el més important ha estat tenir cura dels feligresos de l’arxidiòcesi i seguir les directrius dels Papes sota el mandat dels quals he exercit el meu episcopat: sant Joan Pau II, Benet XVI i ara el papa Francesc. He tractat en primer lloc d’evangelitzar, celebrar els sagraments, vetllar per la caritat, dels pobres i necessitats. No ho he fet tot sol, m’hi heu ajudat tots vosaltres –preveres, diaques, laiques amb missió pastoral, religiosos i religioses, laics i laiques…–a través de les nombroses delegacions, secretariats, associacions i iniciatives eclesials amb què comptem. Us agraeixo de cor a tots el vostre temps, esforç i lliurament.

Si d’una cosa em sento molt satisfet és de la visita pastoral que he realitzat a les 200 parròquies de l’arxidiòcesi, on he pogut escoltar i compartir les vostres preocupacions, alegries i anhels, i també participar de les vostres celebracions i festes.

Tampoc puc oblidar-me de la celebració de l’Any Jubilar amb motiu dels 1.750 anys del martiri dels sants Fructuós, Auguri i Eulogi; la beatificació dels 522 màrtirs l’any 2013 o la recent beatificació del Dr. Marià Mullerat, l’acollida de tres grans congressos internacionals sobre el Cristianisme primitiu, la restauració de la Catedral, del Palau arquebisbal i de l’edifici del Seminari convertit en Centre Tarraconense, l’impuls de projectes en bé de la família i la dona al Centre Pastoral Oblates o haver aconseguit portar a l’arxidiòcesi la Comunitat Il Cenacolo per a joves amb dependències, entre molts d’altres. M’emporto, doncs, moltes alegries, que deixen a l’ombra qualsevol petit desencís.

A partir de la setmana vinent, amb l’ordenació del nou arquebisbe electe, Mons. Joan Planellas i Barnosell, s’inicia una nou període a l’arxidiòcesi. Com ja us vaig expressar en la carta del passat dia 4 de maig, us encoratjo a acollir-lo en aquest nou servei eclesial i ajudar-lo en tot allò que necessiti. Serà un bon pastor, n’estic convençut. Pregueu per ell i també per mi. Us encomano a la protecció maternal de santa Maria.

Amb tot el meu afecte, rebeu la meva benedicció.

tracking