Diari Més

Tribuna

O Pedro Sánchez o PP-Cs-Vox, tu decideixes

Candidat del PSC per Tarragona a les eleccions del 28-A

Creado:

Actualizado:

Aquestes no són, en efecte, unes eleccions normals. Per primer cop des de la recuperació de la democràcia ens podem trobar a l’extrema dreta en el poder. Així de clar i així de trist. Hi ha al risc real de què d’aquí a un mes hi hagi algú de Vox al capdavant del ministeri de l’Interior o d’un eventual «ministerio de la familia». Per la irresponsabilitat del PP i Ciudadanos, que per arribar al poder a qualsevol preu han acceptat repartir-se’l amb l’extrema dreta, aquest és un perill real. Pot passar si no aneu a votar o el vostre vot es divideix en opcions minoritàries que no tenen la més mínima opció de guanyar ni governar. Cal dir-ho alt i clar: només el vot a Pedro Sánchez, el vot al PSC, és l’única opció capaç de barrar el pas a l’extrema dreta i evitar que arribin al poder abraçats als senyors Casado i Rivera que ja han dit que governaran amb ells «sin complejos».

Els socialistes ens dirigim a tu, perquè sabem que estàs cansat. Cansat d’insults, de desqualificacions, de conflicte, de jugades mestre que acaben en desastre. Sabem que no vols que la situació empitjori i que acabi de la pitjor manera possible: amb confrontació. Si no vols més baralles, ni més gesticulacions estèrils, ni encaputxats ni talls de carreteres, si vols conviure amb llibertat i respecte amb aquells que pensen diferent, els socialistes som la teva opció. La butlleta del puny i la rosa ha de ser el teu vot. No volem més conflicte, volem solucions. No volem més confrontació, volem diàleg. No volem més aventures, volem un acord dins de la llei que garanteixi la convivència. És, efectivament, l’hora dels moderats, del seny català, del sentit comú.

Mireu, d’aquí a uns dies els tarragonins i tarragonines haurem de decidir a les urnes entre dues alternatives: una, liderada pel president Pedro Sánchez, que vol avançar, progressar, que mira el futur amb esperança i il·lusió. Això és el que representa el vot al PSC, el vot a Pedro Sánchez. L’alternativa a aquest Govern progressista, feminista i ecologista ja sabem quina és: un executiu Casado-Rivera-Abascal. Volem això els tarragonins i tarragonines? Els socialistes sabem que no, la gran majoria no. Si anem tots a votar i ho fem per Pedro Sánchez l’extrema dreta no passarà. Però, com deia abans, si «passem» d’anar a votar o disgreguem el vot en opcions que no tenen la més mínima opció de guanyar les eleccions el que ara és una risc, com ho era a Andalusia, es convertirà en una trista realitat. I aleshores serà massa tard per a lamentar-se...

Tarragona ha de ser decisiva per derrotar l’extrema dreta i assegurar quatre anys de Govern de progrés. Els socialistes som un valor segur. Volem governar per seguir fent el que ja hem fet aquests darrers 10 mesos: és a dir, per canviar aquesta lògica del màxim benefici individual en detriment del benestar públic, recuperar els valors morals que ens havien fet créixer com a societat, plantar cara als poderosos i redistribuir la riquesa de manera que arribi a tots i a totes. L’interès col·lectiu ha d’estar per damunt dels aprofitaments individuals, aquesta és la nostra convicció. I des de la humilitat, reconeixent que en el passat tots, també nosaltres, hem comès errors. Sabent també que la convivència és el bé més preuat que tenim a Catalunya i que mai, mai!, s’ha de posar el perill.

Si sou dels primers, si penseu que encara queda molt per fer i que cal treballar de valent per solucionar els problemes des del diàleg i el respecte però sense aventures insensates, feu que passi! Voteu Pedro Sánchez! El teu vot és el PSC. Amb nosaltres el conflicte mai acabarà en tragèdia perquè sabem i reconeixem que la societat catalana, i també la tarragonina, és plural i diversa i entenem aquesta pluralitat com un mandat democràtic per fer política des del diàleg per assegurar el dret a la convivència en pau i llibertat.

Quan estic acabant d’escriure aquestes línies m’arriben d’agències els darrers insults de Pablo Casado contra el president Pedro Sánchez. S’ha arribat a la infàmia d’afirmar que els socialistes preferim dialogar «amb aquells que tenen les mans tacades de sang», s’ha utilitzat la imatge de les filles menors d’edat del president a les xarxes per vexar-lo, per no parlar d’exabruptes propis de temps pretèrits tipus «felón», l’han acusat de «golpista», etc. «Sin complejos», diu el senyor Casado, «i sense vergonya, empatia, ni sentit moral» responem nosaltres. Als socialistes mai se’ns acudiria insultar algú per la senzilla raó que no està d’acord amb nosaltres. Mai!

Però el senyor Casado, per acontentar a l’electorat ultra que es disputa amb Vox, no té problemes per recórrer a l’insult el que em recorda la reflexió de Borges quan deia que hi ha coses que només passen a la realitat. No vull ni pensar què pot suposar per a Tarragona i per la convivència a Catalunya si la dreta i l’extrema dreta sumen d’aquí a unes dies i arriben al poder. No m’atreveixo ni a pensar-ho... Evitar-ho està a les nostres mans si el diumenge 28 d’abril tots els ciutadans progressistes anem a votar i ho fem per la candidatura socialista. La que garanteix el diàleg seré. La del puny i la rosa. La que defensa la convivència, el progrés i el respecte el pluralisme sense el qual no hi ha llibertat possible. De tu depèn. Fes que passi!

tracking