Diari Més

Tribuna

Les dones hem de votar el 28-A en defensa pròpia

PSC del Camp de Tarragona

Creado:

Actualizado:

És trist, i és lamentable, però és possible que passi si no anem a votar. Hi ha un risc real d’involució a les eleccions del 28 d’abril. Cal dir-ho alt i clar. La dreta i l’extrema dreta estan híper-mobilitzades i si el PP-Ciudadanos-Vox suma majoria aquella nit que ningú tingui el més mínim dubte de què formaran Govern. «Sin complejos», com reconeix el senyor Casado. I amb tot el que suposaria de retrocés a nivell de drets i llibertats...

Davant d’aquest escenari les dones hem d’anar a votar massivament i omplir les urnes de vots feministes i progressistes. En defensa pròpia, directament, perquè els la juguem. I no és una frase feta o un recurs metafòric, no, ens la juguem literalment.

Només cal repassar algunes de les «perles» que els portaveus de les tres dretes ens han deixat aquests darrers dies. La presidenta de Vox-Madrid, sense anar més lluny, considerava la mobilització feminista del 8 de març com quelcom similar a «pretendre imposar-nos una doctrina totalitària» (textual). Va anar, fins i tot, una mica més enllà, afirmant la següent màxima digne d’una antologia del despropòsit: «no volem ser adoctrinats en ideologies totalitàries i anti-científiques com la ideologia de gènere.» Fascinant definició... és a dir, qui determina si una ideologia és o no «científica»? la gent de Vox? Un imagineu quin desori podrien arribar a provocar si arriben a ocupar un eventual “ministerio de la família”?

I què dir del senyor Rivera, líder d’un partit que fa no gaire es presentava com a «liberal» i «centrista». Què té a veure el «liberalisme centrista» amb sumar amb l’extrema dreta per assolir el poder a qualsevol preu? El senyor Rivera diu ara que defensa un suposat «feminisme liberal» per, a continuació, anunciar que votarà en contra de les mesures d’igualtat aprovades pel Govern socialista. Magnífica declaració del que representa aquest «feminisme liberal» portat a la pràctica!

Per la seva banda el líder del PP-Ciudadanos-Vox, el senyor Casado, va deixar astorat alguns dels seus propis seguidors en assegurar que la jornada reivindicativa feminista del 8 de març «tal sols representa a l’esquerra radical». Ja ho sabeu doncs totes aquelles que vàreu participar o us identifiqueu amb la jornada de reivindicació feminista del 8-M no érem res més que «radicals» que seguíem els dictats del Govern socialista.

Doncs en certa manera he de donar-li la raó al senyor Casado perquè, efectivament, les socialistes volem canviar les injustícies d’arrel. I motius ens sobren. Per què, sap el senyor Casado quina és la realitat de les dones al mercat laboral del nostre país després dels anys de Govern del PP? Doncs que dos de cada tres llocs de treball en precari corresponen a dones, que la meitat de les dones en edat activa estan dedicades a «tasques de la llar» (bàsicament, a tenir cura de nens i de persones grans) i que les dones guanyem un 22% menys que els homes (un 22%!) per fer la mateix feina (la mateixa!) el que representa que cobrem, de mitjana, uns 6.000 euros menys que els homes.

I aquesta és la realitat injusta que hem de canviar. Això és el que volem erradicar senyors del PP-Ciudadanos-Vox. Per això demanem una gran mobilització a les urnes, per guanyar un Govern socialista que treballi activament en matèria d’igualtat per fer que aquesta realitat tan injustificable comenci a canviar i que ho faci ràpidament. Les socialistes no ens presentem davant vosaltres ni amb les mans buides, ni amb declaracions teòriques que després acaben en res. Al contrari, en tan sols 9 mesos el Govern feminista del canvi de Pedro Sánchez ha fet que la quantia de les pensions contributives percebudes per dones hagi estat superior a l’increment general i que, en pujar un 22’3 el salari mínim, l’11% de les dones treballadores assalariades, el 92% de les dones que treballen en tenir cura de persones dependents o el 72% de les treballades agràries hagin vist incrementar els seus sous aquest 2019.

Sabem que tan sols és l’inici, que queda molt i molt per fer. Sabem també que el risc de fer un fenomenal pas enrere (que suposaria la victòria del PP-Ciudadanos-Vox) també és real i possible. Per això us emplacem a tots i a totes a votar en defensa pròpia. Si anem massivament a les urnes i cap dona es queda a casa l’extrema dreta no passarà. Estem en una cruïlla històrica: o bé progressem amb un Govern socialista que consolidi els valors de la mobilització del 8 de març o bé tornem als anys de l’Espanya en blanc i negre de la mani de Colón que va convocar el PP-Ciudadanos-Vox. Sabem que sempre trobaran excuses per evitar la necessària igualtat entre homes i dones a la nostra societat. Això és el que ens juguem a les eleccions: o avancem amb un Govern socialista o retrocedim amb les tres dretes. Si no anem tots i totes a votar després serà massa tard per a lamentar-ho...

tracking