Diari Més

Creado:

Actualizado:

Preneu nota del salvador que ha trobat in extremis el Reus Deportiu de futbol per no enfonsar-se a la misèria i, probablement, desaparèixer? Una empresa nord-americana especialitzada en la construcció d’hotels, centres comercials i habitatges –US Real State Investment– li traurà les castanyes del foc al gloriós Joan Oliver. La inexorable llei de l’esport professional no entén d’aficionats o temeraris. La pela és la pela i queda clar que estem parlant del negoci del futbol. Potser més aviat hauríem de dir del negoci al voltant del futbol. I això és un missatge clar per a tots els clubs modestos que s’atreveixen a endinsar-se en les aigües perilloses de la segona B i, especialment, de la segona A. A les nostres comarques tenim al Reus Deportiu i al Nàstic en aquesta segona categoria. Dos clubs que fan mans i mànigues per mantenir el vaixell a flor d’aigua malgrat les tempestes econòmiques i esportives.

Celebro molt sincerament que el Reus Deportiu hagi trobat aquesta sortida. Ho celebro pels treballadors, els jugadors, els seguidors i per la imatge del club i de la ciutat. M’abstindré d’entrar en detall sobre la gestió de Joan Oliver.

La part positiva del seu pas per la capital del Baix Camp és haver aconseguit col·locar al club a la segona categoria del futbol professional. La negativa, no haver encertat en la fórmula per a mantenir-lo.

El club respira però ara se li obren alguns interrogants a l’Ajuntament de Reus, regulador del creixement urbanístic de la ciutat. Els compradors ja han anunciat que volen ampliar l’estadi –de moment és de propietat municipal– i que preveuen construir un centre comercial al polígon Agroreus. Es vendrà el camp a una empresa privada? Hi cap un nou centre comercial a Reus? Recordem que periòdicament el sector comercial reusenc –com el de la majoria de ciutats– es queixa dels efectes negatius del desequilibri entre l’oferta tradicional i la de les grans superfícies. Us convido a fer una passejada per qualsevol carrer principal de Reus o Tarragona, per posar dos exemples, per veure els senyals de la lenta desertització mercantil. Tot sigui pel bé dels compradors i de l’espectacle del futbol. O no?

tracking