Diari Més

Creado:

Actualizado:

Tinc una idea pels brètols que fan pintades al patrimoni històric de Tarragona: que quan els detinguin i els jutgin, la sentència fos: «I el processat haurà de pintar-se els testicles amb la mateixa pintura amb què ha fet malbé el patrimoni romà». Primera part, aneu a buscar crispetes.

Com sempre, i ahir ja ho deia amb el salari mínim, les idees en aquest país –i en l’altre– sempre afecten la butxaca de la gent. Per tant, contra la pintada dels brètols, la primera idea que surt és recaptar diners. Qui sigui. No sabem fer res més que anar al «poderoso caballero Don Dinero». Ja, ja sé que és una empresa, bla, bla, i que els damnificats serien els turistes. Però, a Roma, jo no vaig pagar per veure la Fontana de Trevi, i fa poc he tornat de Londres, on tots els museus públics són de franc –vull dir, gratis, que avui en dia s’ha d’explicar tot–. I no són precisament el centre d’interpretació de l’oliva arbequina.

Llavors em pregunto si dels impostos municipals no es podria pagar un vigilant de seguretat, posar una porteta i un horari, i instal·lar unes quantes càmeres de seguretat. Jo crec que, ja que som una de les ciutats que apujaran l’IBI, estaria bé que quatre calerons anessin a protegir allò pel que ens coneixen arreu del món. Així que deixeu-vos de pensar en sestercis i poseu en marxa la creativitat. Per exemple, a Luxemburg, davant l’augment de la contaminació el que s’ha pensat no és posar un impost, sinó que tots els transports públics siguin gratuïts el 2020.

Veieu? Sí, Pep, ja sé que estàs «trabajando en ello». És un tema important... que encara treballis.

tracking