Diari Més

Creado:

Actualizado:

3015. M’he creuat a la Rambla amb un dels trenta «BallesXerox 43uX» que pul·lulen per la ciutat. M’ha preguntat amb veu metàl·lica si tinc algun suggeriment. Li he dit que vull un ascensor de vidre al Balcó del Mediterrani per anar a la platja. Se li ha encès un llum vermell i m’ha dit que primer pagui l’IBI i després demani.

Cada nit, tots els alcaldes es reuneixen al Saló de Plens per posar en comú els problemes de la ciutat. Ja fa anys que un humà no entra a l’edifici de la plaça de la Font. Els funcionaris metàl·lics no volen treballar amb humans. Ells són perfectes i les decisions dels biològics els emprenyen perquè diuen que les nostres neurones són lentes i amb desviaments inexplicables.

El 2022 es van desactivar les deu «BegoNYAKX 34y*» perquè es van eliminar les parades de busos. Ara són autònoms i reben per WhatsApp les peticions dels ciutadans, estudien el millor trajecte i passen a recollir-los per casa. La política fa temps que es va acabar a la ciutat. Tots els grups van acordar deixar-ho tot en mans dels regidors biònics amb tecnologia electro-hídrica. Funcionen amb l’hidrogen que s’extreu del Chartreusse Verd.

El model «InvigilandOX 1.0» és un precís auditor que fa milions de càlculs per segon i detecta qualsevol irregularitat en la contractació, els pressupostos i les adjudicacions. S’ha acabat allò dels polítics imputats per la Justícia. Per cert, els jutges d’Instrucció també són robots. Ells tenen els Codis Penals i les seves actualitzacions memoritzades i quan arriben els «BenemeriTOSH» amb un pres, saben diferenciar en un segon si han comès violència o no. No com els humans.

tracking