Diari Més

Creado:

Actualizado:

Piiii! Piiiii! «Imbècil!! On t’han donat el carnet?» Així cada dia. No tinc ni idea de política –tot i haver creat un partit–, però deixeu-me fardar de què sóc un especialista en trànsit. Sense falses modèsties, per què ens em d’enganyar. En una altra vida vaig ser venedor de recanvis de cotxe, també de vehicles, vaig estudiar investigació d’accidents i fa quaranta anys que tinc carnet. A més, he escrit un llibre sobre com conduir, que pocs tarragonins han llegit i, probablement, he conduït uns 2.000 cotxes a la meva vida. Per cert, què carai feu comprant 50 ombres d’en Grey? No és millor salvar la vida al volant que «escalfar el motor?»

Doncs bé, quan passo per la rotonda de Les Gavarres no hi ha dia que no em toquin el clàxon o m’insultin. A l’altra rotonda, la de l’avinguda d’Andorra i l’avinguda de Catalunya és una classe de cotxes de xoc i la plaça Imperial Tarraco és per estudiar-la la nit abans amb un plànol i tres enginyers, com si haguessin d’atracar el Gobierno Civil «a les tres». Començo a observar que la gent condueix cada vegada pitjor. És com si el Codi de Circulació també l’haguessin signat els mateixos del 1978. Saben què és l’intermitent? No, perquè no el posa ningú. A mi, em recorda com funciona el Pedro Sánchez, «ara sí, ara no, ara sí».

L’any que ve, la Nissan ja traurà un cotxe que conduirà pràcticament sol i activarà els intermitents automàticament. Segurament hi haurà conductors que aniran al psicòleg quan el vegin funcionant. Així que, si veieu un Cadillac Sevilla verd, ja el podeu insultar. Era el meu cotxe i el vaig vendre la setmana passada. Foteu-vos.

tracking