Diari Més

Tribuna

La represa

Delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona

Creado:

Actualizado:

Dir bon dia al personal, tornar a obrir la porta del despatx, engegar l’ordinador, repassar l’agenda... Sembla un dia com un altre, però no és ben bé així. Han passat gairebé nou mesos des del darrer cop. I ara hi tornem. Tornem a la delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona, després d’una llarga absència. En aquests mesos, la delegació, i tota la Generalitat, ha continuat funcionant gràcies a la professionalitat dels seus treballadors. Milers d’homes i dones ben conscients del que vol dir servei públic. A tots, a totes, moltes gràcies.

Aquests mesos, però, no han estat un parèntesi. No podem, de cap manera, fer veure que no ha estat res i ignorar tot el que ha passat.

Hem assistit a l’intent d’ocupació i desnaturalització de les institucions d’autogovern, a l’empresonament de part del govern i de dirigents civils, a la persecució judicial a l’exterior de dirigents polítics. I no se n’han sortit. Malgrat tots els impediments, les eleccions van confirmar la majoria parlamentària que ja existia, i la justícia europea ha anat desmuntant bona part de les elucubracions de l’espanyola. La ciutadania, doncs, ens ha confirmat l’encàrrec que ja ens havia donat sobre el futur del país, i aquest és el nostre compromís. Ens ha confirmat, també, la confiança per a governar, i això reprenem. Perquè no n’hi ha prou amb mantenir el caliu, que s’ha fet, cal també treballar per canviar, per millorar, per avançar.

Reprenem la feina, doncs. Reprenem la feina de millorar i racionalitzar els equipaments sanitaris i donar un millor servei a tota la ciutadania del Camp de Tarragona. Reprenem la feina de reforçar l’escola catalana, inclusiva, integradora i lliure. Reprenem la feina de millorar el teixit productiu del Camp de Tarragona, batallant perquè els que encara en tenen la competència –una altra cosa és que l’exerceixin- entenguin que ens calen infraestructures al dia, eficients, i un cost de l’energia que no sigui prohibitiu. Reprenem totes les feines amb l’objectiu de millorar les condicions de vida dels homes i dones del Camp de Tarragona.

Deia Oscar Wilde, amb la provocació que li era característica, que l’experiència és el nom que donem als nostres errors. Sens dubte hi ha hagut errors, propis de la condició humana. Però en la nostra experiència, recent i no tan recent, també hi ha encerts i lliçons positives. És des d’aquesta experiència, doncs, que encarem aquesta represa, en un escenari diferent però amb els mateixos objectius i amb la mateixa voluntat. Ens en sortirem, segur.

tracking