Diari Més

Tribuna

Restringim el pas de camions per l'A-7!

Regidor d’ERC-MES-MDC de l’Ajuntament de Tarragona

Creado:

Actualizado:

Les restriccions de la circulació de vehicles pesats per la N-340, des d’Alcanar fins a l’Hospitalet de l’Infant i des d’Altafulla fins a Vilafranca del Penedès, és fruit d’una llarga reivindicació dels municipis de la demarcació. L’accidentalitat dels últims anys i l’increment de la circulació fa que aquesta mesura sigui necessària des de fa temps. Com a mínim cal assenyalar una preocupació real per la seguretat viària i la comoditat en la conducció, que cal traduir també al pas per Tarragona.

El nostre grup ERC-MES-MDC a l’Ajuntament de Tarragona hem estat ocupats treballant i presentant propostes per millorar la seguretat a l’A-7 en el seu recorregut per Tarragona. L’A-7 és l’hereva de la N-340 al pas per la ciutat, era la circumval·lació de Tarragona, però avui ha esdevingut una ronda urbana, una via de comunicació entre els barris i nuclis de la ciutat, transformant així la seva funcionalitat inicial.

No en va vàrem presentar una moció al Ple de novembre de 2016 que instava a actuar el Govern de l’Estat per tal d’adequar els accessos de l’A-7 que no complien la normativa, ja que haurien de fer més de 125 metres de longitud cosa que no fan. L’Estat va actuar de forma pal·liativa reduint la velocitat a 80 km/h quan aquesta era de 100 km/h i tancant alguns accessos. Es va reduir la perillositat de la circulació, però aquestes mesures encara són insuficients al nostre parer. Si més no, aquesta mesura posa en evidència que ens trobem en un tram d’autovia que no actua funcionalment com a tal.

És per tot això que hem presentat una proposta que ha esdevingut un declaració institucional de l’Ajuntament en el passat Ple. Demanem restringir el pas de camions a l’A-7 que fan ruta, desviant-los per l’Autopista AP-7. Les raons per fer-ho són obvies.

Són molts els vehicles pesats que acostumen a sortir de l’AP-7 per Altafulla i passen per l’A-7 fins a l’Hospitalet de l’Infant i a l’inrevés, malgrat que el tram entre Altafulla i Vilaseca sigui gratuït, fet que incrementa el trànsit per la circumval·lació de Tarragona. Estem davant de vies amb funcions diferents i potencialitats diferents. Per l’A-7, hi passen cada dia més de 8.000 camions que van de pas.

Tenim una altíssima intensitat de trànsit a l’A-7. La mitjana de vehicles per dia en el recorregut per Tarragona és de més de 60.000, mentre que a l’Autopista AP-7 és la meitat, i això que l’autopista disposa de més capacitat per a la circulació pel fet de haver-hi tres carrils per sentit. També en els últims anys, observem que hi ha hagut un increment del 20% de trànsit al seu pas per Tarragona.

A més a més, però, demanem que s’actuï amb pantalles acústiques per reduir els impactes sonors que incideixen sobre els veïns i les veïnes del Francolí i de l’Aqüeducte (de la part superior del carrer Rovira i Virgili, el carrer de Sant Eulogi i el de Sant Auguri). L’eliminació dels camions, sense cap mena de dubte, contribuirà a fer-ho. Continuarem treballant per reclamar tota la seguretat i comoditat pels veïns de Tarragona quan circulen per l’A-7 i reclamem repensar l’A-7 com una ronda urbana de comunicació evident entre els barris de Tarragona.

tracking