Diari Més

Tribuna

Vine i fes la teva proposta als pressupostos participatius 2019 de Valls

Regidora d’ERC de Participació Ciutadana i Igualtat a l’Ajuntament de Valls

Creado:

Actualizado:

La Regidoria de Participació Ciutadana i Igualtat de l’Ajuntament de Valls engeguem el procés de pressupostos participatius 2019, un procés participatiu que permet a la ciutadania decidir sobre els pressupostos de l’Ajuntament i per tant incidir sobre un aspecte molt important de la gestió municipal, aquella que ens toca la butxaca.

Arribats ja a la tercera edició es demostra l’aposta clara i ferma de l’Ajuntament de Valls per fomentar la participació dels vallencs i vallenques en la presa de decisions del dia a dia municipal i, en especial, l’interès per fomentar aquesta participació a través dels pressupostos participatius, una de les formes de participació de més compromís.

L’any 2015, en l’acord de govern signat entre ERC i CiU es va agafar el compromís de posar en marxa un pressupost participatiu, el primer en la història de la ciutat. Després d’haver complert aquesta promesa, aquestes tres edicions ens han permès aprendre i millorar el procés alhora que hem anat augmentant la partida que es posa a participació dels vallencs i vallenques, passant dels 75.000 euros inicials, als 140.000 de la segona edició, en què doblàvem la quantitat, i fins als 200.000 de la present edició (que representa un 43% més).

I aquesta edició arriba amb novetats, ja que per tal d’incentivar la participació i el treball conjunt dels veïns i veïnes a l’hora de seleccionar projectes es faran set sessions informatives prèvies durant aquest mes de juliol a diferents zones de la ciutat. Durant aquestes sessions informatives, obertes i descentralitzades per barris, es detallaran totes les etapes del procés de pressupostos participatius i es facilitarà que els veïns i veïnes puguin presentar-hi també les seves propostes de projectes. Paral·lelament els vallencs i vallenques podran presentar també les seves propostes a títol individual entre el 16 i el 30 de juliol a través del web www.valls.cat. En cas de dubte de com presentar la proposta en línia a títol individual, l’interessat es podrà adreçar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament on el seu personal oferirà l’ajuda necessària.

Durant el mes de setembre la comissió tècnica valorarà la viabilitat de totes les propostes presentades segons el que estableix el protocol de pressupostos participatius i calcularà la inversió necessària per a cadascuna d’elles. Les votacions populars de les propostes seleccionades es portaran a terme durant el mes d’octubre amb l’objectiu que les més votades es puguin incloure ja en els pressupostos municipals 2019.

La ciutadania vallenca, a través dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Valls, ja ha pogut escollir set projectes de millora de la ciutat, amb un cost total de 202.000 euros, dels quals quatre, els corresponents al primer procés de pressupostos participatius, ja han estat implementats i inaugurats, i així ja són una realitat el banc de recursos tècnics de salut, el parc de barres a la zona de l’skate parc del Fornàs, els arbres a la zona d’accés a l’escola Enxaneta i la modernització de l’enllumenat al Parc Barrau. I els del 2018 s’està treballant en la seva implementació.

I tu, què voldries que es fes realitat a la teva ciutat? Vine i fes la teva proposta!

tracking