Diari Més

Tribuna

A voltes amb la Laboral

Diputat Ciutadans al Parlament de Catalunya

Creado:

Actualizado:

Si ets de Tarragona, o has estudiat aquí, saps molt bé que la Laboral està feta un nyap. A qui no se li han gelat els peus a classe o s’ha desfet de calor a final de curs? Qui no ha vist l’aspecte degradat de tot l’espai sense que ningú faci res? No és nou que les instal·lacions del Complex Educatiu Tarragona (l’antiga Universitat Laboral) estan molt envellides, és que són velles! Estan en funcionament des dels anys 60 i encara no s’està considerant seriosament que les coses no duren eternament.

Per aquí passen prop de 2500 alumnes l’any. Molt d’ells vénen de més enllà de la nostra demarcació, atrets pels serveis que s’ofereixen i per la forta relació dels centres amb el teixit empresarial i social de Tarragona, destacant el compromís dels dos instituts que hi formen part amb la formació professional dual. Però la Laboral és molt més que dos instituts. La laboral és la residència d’estudiants, el menjador, el teatre, les instal·lacions esportives, són els jardins, les places, els edificis en desús, els aparcaments, la pineda i, sobretot, és l’espai educatiu per excel·lència a Tarragona pel qual han passat molts tarragonins bona part de la seva joventut.

Reunits amb la direcció del Cal·lípolis i del Pere Martell ens traslladen la seva visió, per una banda molt il·lusionant pel grandíssim potencial del complex i per l’altra una profunda preocupació. Es nota que l’equip docent està molt acostumat a lluitar amb problemes que solucionen amb molta vocació, però en aquest cas la situació s’escapa de les seves responsabilitats.

La manca d’un projecte de futur per aquest espai educatiu i les incerteses sobre la seva continuïtat, han provocat un endarreriment crònic de les inversions més imprescindibles. L’administració responsable està deixant passar l’oportunitat de potenciar a Tarragona un centre de Formació Professional de referència.

Això és el que pensem des de Ciutadans, que els diferents governs de la Generalitat no han cregut mai en la conveniència de potenciar el conjunt de La Laboral així com que tampoc han sabut avaluar les necessitats de conservació i modernització de totes les instal·lacions i serveis del Complex Educatiu.

Des de l’Ajuntament, Ciutadans Tarragona ha instat a la Generalitat a millorar la situació i tots els grups municipals ens han donat el seu suport. Ara cal veure si al Parlament aconseguim el suport necessari per empènyer la Generalitat a executar les millores més urgents per enguany, a dotar al Complex dels recursos econòmics necessaris i a establir un projecte de futur per donar estabilitat i aprofitar al màxim les instal·lacions i recursos formatius. Tinc moltes esperances però cal que treballem junts pel bé de tota la ciutadania.

Cas contrari continuarem sense fer res a voltes amb la Laboral.

tracking