Diari Més

Tribuna

La Selva del Camp amb els Jocs Mediterranis

Alcalde de la Selva del Camp

Creado:

Actualizado:

Ahir mateix vaig signar l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de la Selva del Camp i la fundació Tarragona 2018 en matèria de promoció i desenvolupament esportiu. Ara si, després de molts esforços i de treballar de valent allà on calia, tenim els Jocs Mediterranis a tocar. A la Selva del Camp estem preparats. Hem fet la feina. Nosaltres vàrem creure i apostar des del primer moment per aquest esdeveniment internacional de caràcter esportiu però que va molt més enllà de l’esport. És una oportunitat. I un repte.

La Selva no fallarà. Així, serem la seu per acollir les proves d’esgrima dels Jocs que es disputaran a la Selva els propers 24 i 25 d’aquest mes de juny al pavelló d’esports municipal. Un pavelló d’esports que s’ha remodelat per l’ocasió amb una millora realment molt important que ens ha permès instal·lar la xarxa de fibra òptica, una nova il·luminació, la substitució dels seients de les graderies i l’adequació de les diferents zones per climatitzar la pista poliesportiva. Unes obres que, en conjunt, han suposat una inversió de 60.000 euros que han anat a càrrec de la Diputació de Tarragona.

I aquí vull posar de relleu el gran esforç que ha fet la Diputació que ha col•laborat directament amb l’organització dels Jocs amb aportacions econòmiques als 14 municipis tarragonins que acolliran alguna de les disciplines esportives que participaran al Jocs. Com diu un dels màxims responsables de l’organització, els Jocs passaran però els equipaments i instal•lacions esportives del màxim nivell quedaran per al gaudi de tota la ciutadania. I quedaran per sempre.

Perquè hem de tenir present que estem davant d’una oportunitat, i d’una oportunitat històrica. Què vull dir amb això? Dimensionat a la nostra realitat hem de fer el pas de gegant col·lectiu que per a Barcelona, i el conjunt del país, van suposar els Jocs Olímpics del 92. Algú posa en dubte avui que l’embranzida a la projecció internacional de Barcelona és fruït directe d’haver acollit les Olimpíades? No. Doncs això han de suposar aquests Jocs Mediterranis per Tarragona, la Selva i el conjunt de les comarques tarragonines.

Una exageració? En absolut. Recordem que els Jocs seran vistos per uns 250 milions de teleespectadors de tot l’arc Mediterrani, el que suposa una repercussió mínima de 450 milions de persones de 24 països europeus i del nord d’Àfrica. L’impacte econòmic beneficiós sobre les nostres comarques també serà immens: en termes de producció uns 900 milions d’euros amb un impacte d’augment dels ingressos públics estimat en 126 milions d’euros i un augment del PIB de la província del 1,7%, en bona mesura gràcies a les 95.000 pernoctacions d’atletes, jutges i turistes que vindran a gaudir dels Jocs.

Com ho hem aconseguit? Amb el treball lleial de tots. I quan dic de tots, parlo de tots els agents institucionals implicats: ajuntaments, Generalitat, Govern de l’Estat i Diputació de Tarragona. Units i sumant junts guanyem, dividits i cadascú tirant pel seu costat perdem sempre. Cal que recordem també aquesta lliçó que ens aporten els Jocs.

Com a alcalde de la Selva, doncs, us puc assegurar que el nostre municipi no fallarà a la cita. Perquè som un poble que creix en progrés i benestar, orgullós de la seva identitat, sabedor que el màxim tresor que té és l’impuls, l’empeny i la determinació que demostren cada dia els selvatans i selvatanes.

Podem sentir-nos confiats. Som un gran poble, amb un gran futur per endavant. I aquesta passió per la Selva, que sentim tots els selvatans, és el moll de l’ós del sentiment que ens fa superar tots els reptes. Amb ambició, però també amb la humilitat que neix de saber que ningú et regalarà res però que l’esforç paga la pena quan els beneficis per a tots són inqüestionables. I aquest m’és el cas.

Visca la Selva i visca els Jocs Mediterranis!

tracking