Diari Més

Tribuna

Quan la capseta desmereix el regal

Regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Botarell

Creado:

Actualizado:

L’Escola Mare de Déu de la Candela de Botarell ja fa molts anys que està pendent d’un edifici nou. Des de l’AMPA i l’Ajuntament de Botarell hem manifestat la nostra queixa als SSTT d’Ensenyament de la Generalitat, de manera reiterada, ja que la precarietat de l’edifici evidencia la necessitat d’un nou equipament que compti amb unes instal·lacions apropiades per a que el professorat pugui desenvolupar la seva tasca en òptimes condicions.

El Departament d’Ensenyament és conscient de les mancances de l’edifici si bé, tot i manifestar-nos que Botarell es troba entre els deu municipis en els quals la necessitat de comptar amb un edifici nou és prioritària, fa molts anys que no aconseguim col·locar-nos en primera posició.

Actualment, la major part de l’activitat docent es realitza en mòduls –quan es van instal·lar ja no eren nous–, la sala de mestres és alhora l’aula d’informàtica i la sala de reunions, el passadís de l’edifici es converteix en l’aula de psicomotricitat de P3, P4 i P5 quan plou i el menjador, amb capacitat per a 35 alumnes, acull a diari una mitjana de 45 nens i nenes. Al pati conviuen 110 alumnes i, es preveu que el curs 2018-2019, aquesta xifra sigui superior.

Botarell sembla ser l’excepció del que passa en d’altres municipis, ja que lluny de veure disminuir la ràtio, experimenta cada any un augment d’alumnat.

Tot i les condicions en què es troba l’escola, els alumnes de Botarell acaben la primària amb excel·lents resultats i les proves competencials realitzades durant el curs 2016-2017 en són una prova evident.

L’Ajuntament de Botarell realitza anualment el manteniment d’un edifici vell que presenta un estat molt precari. Ja fa anys que el consistori té reservat un magnífic terreny per a la construcció del nou edifici, cosa que permetria construir un equipament amb totes les condicions que es mereix la comunitat educativa del poble. Tanmateix, cal amb urgència el compromís del Departament d’Ensenyament per a tirar endavant aquest anhelat projecte.

Tenim el terreny, tenim el regal que suposa un equip docent preparat i compromès, però ens manca la capseta que dóna valor i ressalta el gran treball que realitza el claustre de l’Escola Mare de Déu de la Candela.

Esperem que, aquest any sí!, el Departament ens tingui en compte i es comprometi a posar data a la construcció del nou edifici.

tracking