Diari Més

Creado:

Actualizado:

Els advocats estan de moda. Vam veure a la degana del col·legi d’advocats de Barcelona dient-li a Torrent el mateix que el «preparao» a la seva dona: «no era la idea, l’has liat!». Tenim cada dia a la tele a l’Alonso-Cuevillas, el defensor del dolent-dolentíssim de Puigdemont, a qui ja només li queda sortir als anuncis de Ryanair promocionant la línia Berlín-La Boella.

Al Col·legi d’Advocats de Tarragona també bull l’olla amb el tema del «concert» del Hassel. La cosa no va de cant, va de ball, concretament de ball de bastons. Sí, sí que és veritat que és un autèntic col·legi on els nens s’han enfadat amb el profe Albiac i han marxat de classe.

Si no n’hi hagués prou amb la desfilada de juristes per aquí i per allà amb el tema de Pamplona i el Procés, va i ara fan el Campionat del Món de Futbol per a advocats. Sí, sí, jo no sabia que existia, però es veu que són com a 3.000 lletrats de tot el món arribats a Salou per enfrontar-se entre ells. Qui serà l’àrbitre? Ho han endevinat, hauria de ser un magistrat. M’imagino al Llarena xiulant penal a cada xut i empresonant als que li protestin.

Veient que la Justícia té pocs mitjans, que falten instal·lacions, que Lexnet és com la consola Atari dels anys 80, se m’ha acudit una idea: miri ministre Rafael, no cal que inverteixi més, fem les vistes orals en camps de futbol. Cadascun dels advocats formarà el seu equip amb els seus testimonis i investigats. Qui guanyi el partit guanyat el cas. Es podrà recórrer en un partit de cassació al Bernabeu, però els advocats d’ofici hauran de jugar al camp del Reus-Riudoms, que 50 euros no donen per l’AVE.

tracking