Diari Més

Tribuna

Carta oberta a l'alcalde del Vendrell

Secretari de l’AAVV El Tancat III del Vendrell

Creado:

Actualizado:

Benvolgut Alcalde de Vendrell.

Jo penso que la funció d’una associació de veïns, que ha de ser, la d’aglutinar als veïns i veïnes del barri, creant un pol civil viu, amb la finalitat de treballar de manera conjunta per la millora del barri, a través del contacte entre la gent que viu en ell; que bé es pot fer, fent festes i actes de tot tipus d’any en any, o traves de les reunions de l’associació. Tot això acaba derivant a la presentació de demandes dels veïns als espais creats amb aquesta finalitat per l’Ajuntament o d’altres administracions.

Pel que fa a l’administració local les reunions que es fan a través del programa de Regidors de Barri, o bé simplement presentant un escrit a l’Ajuntament demanant això que es vol són les eines principals. Com a mesura excepcional, crec que una associació de veïns hauria de presentar una moció al Ple, als casos en els quals l’administració local no escolti, o el que es tracti sigui un problema transversal. Això és el que crec que de com hauria de funcionar en general el sistema per les associacions de veïns per tal de poder arreglar els seus problemes o desenvolupar els seus projectes de millora dels barris de la ciutat.

Aquesta breu síntesi defineix a grans trets la meva forma d’entendre la relació que hi ha d’haver al món local, entre les distintes entitats veïnals que componen el teixit associatiu i l’Ajuntament. I és això el que tenim ara per ara al nostre municipi, per part d’una societat civil cada vegada més combativa, davant de les poques ganes que tenen vostès d’entesa en alguns temes denunciats, parlats i tornats a denunciar. I és que seguint el fil del final de l’últim paràgraf, he de dir-li que no puc estar més en desacord amb vostè i l’actitud del seu govern, amb la manca d’il·luminació del carrer Ramon Llull i Miquel Martí i Pol, que ens van veure obligats a portar al Ple municipal el juny de 2016, perquè s’aprovés la reparació de l’enllumenat per l’any següent, cosa de la qual tenen vostès obligació com Ajuntament.

M’agradaria recordar-li que va ser el senyor Kenneth Martínez, regidor del seu govern l’any 2014 sota el seu mandat, qui va tenir la brillant idea, de fer una pista d’skate i bàsquet, en un espai sense llum i per tant, és responsabilitat seva també. He de recordar-li, que van haver d’anar al Síndic de Greuges, perquè ens diguessin quan costa la reparació de la llum, perquè vostès ho quantifiquen en només, 5.000 euros.

L’associació de veïns del Tancat III, sempre hem tingut la mà estesa per parlar i hem estat gent pacient amb aquest tema i molts d’altres. Hem assistit a totes les reunions de Regidors de Barri, on hem exposat la necessitat de posar llum als carrers per la seguretat dels nens i nenes que allà i van i la seva resposta, sempre ha estat, primer que quan s’aprovés el pressupost de 2017 quedaria arreglat, i així ho van aprovar fins i tot a la moció que van presentar al Ple, tot i que es va fer l’octubre de 2016 una modificació de crèdit, on es podia haver destinat diners a arreglar aquest problema. A partir d’aquí després a les reunions sempre, la contestació era, «quan s’aprovin els comptes, que encara no s’han aprovat». Des del mes de setembre, ja tenim pressupost aprovat, s’han fet obres a la pista d’skate i bàsquet, posant una grada de formigó, però no tenim llum al carrer i la pista, això és un acte d’irresponsabilitat enorme per part del seu govern que deixa a la gent a les fosques, i que gasta diners en altres coses, al mateix espai, deixant en risc als ciutadans i ciutadanes que fan ús.

Veient com actuen, em pregunto; De què serveix que t’aprovin una moció al ple? Perquè amb aquesta actuació que vostè permet al seu govern de no complir el que van aprovar al Ple hem arribat a un punt on vostè està desvirtuant el mateix sistema amb l’incompliment de les coses que s’aproven al Ple.

He de dir-li que nosaltres hem esgotat totes les vies possibles i vostès fan el que volen, tal com hem vist, i el que és pitjor, si no ho denunciem, no faran res de res, seguiran amb aquest full de ruta que tenen que posa per davant la millora de la pista, a la seguretat dels usuaris. Doncs bé, senyor alcalde de Vendrell, he de dir-li, ja per acabar, que aquesta problemàtica dura massa temps, però que no cedirem a les nostres pretensions, que nosaltres com associació de veïns seguirem pressionant, perquè posin llum, no per fer-li un pols a vostè i el seu govern, sinó perquè ens preocupa i molt la seguretat de la gent que passa per allà, i per tant nosaltres seguirem treballant des de l’associació de veïns El Tancat III i des de la Xarxa Vendrellenca, on tenim representació, per millorar el municipi, ens volguí o no escoltar.

tracking