Diari Més

Benvingudes places a l'Horts de Miró, tot i que són poques i arriben tard

Portaveu del PSC de Reus

Creado:

Actualizado:

La conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat la posada en marxa de places de residència per a gent gran amb finançament públic a la demarcació de Tarragona, 24 de les quals corresponen a la residència del CAPI d’Horts de Miró que, per fi, es posarà en marxa després de romandre sense ús des de la seva construcció, l’any 2012. Des del Grup Municipal socialista, estem molt satisfets d’aquest anunci. Ja era hora que la Generalitat complís amb aquest compromís, sobretot, perquè l’equipament està per estrenar i ha estat tancat cinc anys des que es van enllestir les obres.

L’anunci de la posada en funcionament d’aquestes places es produeix després d’una moció conjunta que tots els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Reus (CUP, C’s, PSC i PP) vam presentar al Ple del passat mes de juliol perquè l’Ajuntament reclamés a la Generalitat l’obertura de l’equipament. Aquesta moció, es va fer en col·laboració amb el sindicat Usicat, l’entitat Marea Pensionista i l’Associació de Gent Gran de Reus i el Baix Camp, als qui agraïm l’intens treball realitzat per aconseguir aquestes places per a la gent gran a la nostra ciutat. La moció, que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups (inclòs els que confirmen el govern municipal), ha donat els seus fruits i posa en valor la tasca de l’oposició que, amb voluntat de treballar conjuntament i en col·laboració a les entitats que ens ho demanin, es pot forçar al govern a impulsar molts projectes per millorar la ciutat i el dia a dia de la seva gent. Recordem que l’any 2015 es va donar una situació similar amb la residència del CAPI Marià Fortuny i, en aquell moment, el nostre grup municipal també va presentar una moció al Ple per exigir l’obertura del centre.

En aquest cas, era incomprensible que, fins a dia d’avui, les dependències restessin buides i sense ús, mentre hi ha una llista d’espera de prop de 200 persones a Reus per entrar en una residència, una xifra que s’eleva a les 300 persones al conjunt de la comarca del Baix Camp. Resultava molt urgent l’obertura immediata de la residència perquè hi ha moltes persones que reclamen fer ús d’aquest equipament. La nostra ciutat necessitava aquestes places. El govern de la Generalitat no podia abandonar les famílies i especialment, les persones més vulnerables. Per això estem molt contents que gràcies a la voluntat d’entesa s’hagi exigit a la Generalitat que compleixi els seu compromisos amb la ciutat.

No obstant, cal tenir en compte que només s’obriran la meitat de les places de la residència, que en té un total de 58. Per això, instem a l’administració autonòmica que, de manera urgent, obri la resta de places pendents de manera pública ja que les que es posen en marxa, tot i ser molt benvingudes, resulten insuficients tenint en compte les llistes d’espera. També demanem al consistori reusenc tota la celeritat possible pel que fa a l’obertura de l’equipament i la seva posada en funcionament, que segons fonts municipals s’ha de produir abans de final d’any, i que realitzi tota la pressió possible per a l’obertura de la totalitat de les places.

En darrer terme, també demanaríem que quan s’anunciï l’obertura de les places restants, la regidora de benestar tingui la deferència de convidar els grups municipals i els col·lectius que hi hem estat implicats i que no menystingui, com ho ha fet en aquesta ocasió, a moltes persones que s’hi ha deixat la pell. Ha estat una feina de tots, sra. Vilella. No ho oblidi!

El PSC sempre ha apostat pel model d’atenció conjunta social i sanitària. De fet, el concepte inicial de construcció dels CAPI’s va néixer en anteriors mandats, durant el govern socialista, per tal d’afavorir la intervenció global i coordinada als usuaris. Estem convençuts que aquest model continua vigent vista la seva funcionalitat i, per això, seguirem treballant a favor de totes aquelles iniciatives que permetin una atenció integrada social i sanitària centrada en les persones.

tracking