Diari Més

Tribuna

Quan s'aprovarà el nou POUM S'APROVARÀ

President de l’Associació Coordinadora Ciutadana i d’Entitats en Defensa del Territori

Creado:

Actualizado:

La situació actual de l’aprovació del POUM després de sis anys de govern convergent: L’avanç del POUM es va aprovar pel ple el 8 de juny de 2012, ja fa més de cinc anys. Des d’aquella data, en comptes d’aprovar-lo definitivament, tenen el document guardat en un calaix.

«El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) és una norma municipal, de gran importància, que organitza urbanísticament la ciutat i el terme municipal i en dissenya el desenvolupament i creixement futurs.» El POUM permet més flexibilitat en instal·lació de noves activitats econòmiques, que poden afavorir l’economia local.

«El POUM fa previsions i estableix regulacions en matèries que afecten, d’una manera o d’una altra, tota la ciutadania: amb l’ordenació dels espais públics i de les zones verdes (carrers, places...), de les construccions (habitatges, infraestructures, equipaments públics, patrimoni arquitectònic...), de la mobilitat, de la protecció del medi natural... Així mateix, classifica les diverses parts del sòl i estableix els usos i les activitats que s’hi poden dur a terme.»

La no aprovació del POUM és un nou fracàs de la gestió del govern de CDC i de la resta dels partits de l’oposició.

El POUM sempre ha tingut una estructura molt rígida i creiem que la diversitat d’usos fomenta l’assignatura pendent de la ciutat: establir un bon teixit productiu i diversificar-lo pels diferents barris i no tan sols a la zona central.

La barreja de tipologies residencials millora l’urbanisme del municipi i permet més flexibilitat en instal·lació de noves activitats econòmiques. Hem de fer una aposta pel creixement de la nostra ciutat. Dotar de nous usos al teixit urbà existent.

El POUM és importantíssim pel desenvolupament econòmic i social de Reus, especialment, ara que repunta l’economia. Cal que el POUM, en punt mort, s’adapti al Reus del 2018, ja que la situació ha canviat econòmicament i laboralment.

El POUM fixarà les regles del joc i del futur creixement urbanístic de la ciutat per als pròxims anys.

tracking