Diari Més

Reglament de participació ciutadana, consens i transparència

President de l’associació coordinadora ciudadana i d’entitats en defensa del territori

Creado:

Actualizado:

L’associació coordinadora ciutadana i d’entitats demana a l’ajuntament de Reus que compleixi la llei (19/2013) i posi en funcionament el reglament de participació ciutadana; que doti el reglament de pressupost i d’estructura posant en marxa els consells municipals existents en el nostre ajuntament, així com els consells de districtes. Crear el consell de participació ciutadana, que serà l’òrgan que la coordinarà. Aquest, estarà presidit per l’alcalde i l’integrarà la regidoria de participació ciutadana, un representant de cada grup municipal i entitats ciutadanes de la societat civil.

Demanem pressupostos participatius. És de llei i necessari possibilitar la participació ciutadana democràticament en la gestió pública, local, individual i grupal per a una millor governabilitat en la vida política, econòmica, cultural i social.

La participació en la gestió pública és una manifestació de la necessitat de la repolitització de la gestió local, de la necessitat que té aquesta d’una nova legitimitat ciutadana basada en els resultats i en la societat civil, fent possible la participació en la gestió pública i garantint la democràcia participativa.

No hi ha democràcia activa sense ciutadania.

tracking