Diari Més

Tribuna

No «Las Vegas», sí «la Florida» d'Europa

Advocat

Creado:

Actualizado:

Les noves aparegudes en els darrers dies i que fan referència al desenvolupament del qual és conegut com a Barcelona World, és una bona notícia en un moment en què estem massa orfes de qüestions positives a la nostra vida diària. Certament, l’anunci de l’aposta per casa nostra d’un operador turístic de primer nivell mundial, és la garantia de futur per un territori que ja porta molt de temps fixant l’estratègia logística per convertir-se en el destí més gran turístic d’Europa.

La portada de l’aigua de l’Ebre al Camp de Tarragona, les infraestructures de transport mínimes, que ara s’hauran de desenvolupar al més alt nivell, i el convenciment majoritari de la societat civil, econòmica i política, són fets que hauran valgut la pena quan realment l’anunci es faci realitat els mesos vinents. Sens dubte, que el tema tindrà foscors, que es publicitaran en tota la seva cruesa, i que s’hauran d’anar solucionant en el dia a dia, però això no haurà de ser la fórmula emprada per poder desacreditar un fet que, objectivament, comporta beneficis indiscutibles; no oblidem aquí les modificacions legals fetes que han comportat la reducció del nombre de casinos i la superfície edificable, ni tampoc deixem de costat els «experiments» financers que hem hagut de patir per determinats especuladors, avui ben aparcats i fora de «l’anunci», per tant, estem en el començament d’un futur complicat, però envejable a tots els nivells. La inversió milionària comportarà, també, que la viabilitat, a vegades posada en dubte, del model de la Costa Daurada, de «sol i platja», però també «d’oci», serà un fet inapel·lable, que a més haurà de garantir una qualitat i una capacitat de créixer ordenadament, per ratificar una consolidació industrial de primer nivell. En cap cas, estic segur, que no serem «Les Vegas» d’Europa, i sí la «Florida» europea, amb totes les connotacions que això comporta a l’hora d’emmirallar-nos en referències d’èxit als Estats Units.

Per altra banda, l’impacte econòmic, en si mateix, comportarà sinergies a tots els nivells, fins i tot més si, com sembla, la temporada vigent ja comença a donar «números» positius, però sobre tot optimisme generalitzat als petits emprenedors de les nostres contrades que tan malament ho han passat els darrers anys, amb sacrificis inimaginables per poder mantenir les seves petites propostes empresarials. Tampoc podem oblidar el pes decisiu, i no reconegut, que té «Port Aventura» i «Ferrari Land» a l’hora de buscar els responsables del nou èxit, ara reivindicat per tothom, doncs sense l’optimisme d’aquests dos projectes, avui seria impensable el compromís evident que neix.

Esperem que els propers mesos suposin endegar tota una dinàmica que comportarà decisions emblemàtiques de tot ordre, no lliures de polèmica, però que suposaran un impacte econòmic insospitat només fa poc, per tant, el repte que avui se’ns presenta s’haurà de tractar com el que realment és, una «injecció» de caràcter dinerari, però també moral, que no podem deixar escapar sota cap argument negatiu.

La creació de noves empreses al territori, que han de comportar, també, el naixement de nova feina, en una zona com la nostra que necessita desesperadament tot això, hauran de ser la primera referència d’un demà que consolidi les nostres comarques com una atracció inapel·lable per milions d’europeus i asiàtics a l’hora de fixar les seves opcions prioritàries de vacances. En el seu moment el rebuig per part d’Eurodisney de triar casa nostra es va interpretar com un fracàs, però la realitat, avui consolidada, dels parcs recreatius en funcionament, ha comportat la base fonamental pel que ara s’anuncia.

Esperem que els desitjos, pràcticament unànimes, puguin garantir la il·lusió compartida que es vol que tingui el nostre model turístic pels anys vinents, i aquí, molts seran els actors que hauran de treballar, sense recompenses, per fer possible que «la pinya» a formar sigui realitat de manera urgent i comporti el fonament imprescindible de tot el que s’ha de produir.

tracking