Diari Més

Tribuna

Escola bressol El Marfull. Deu anys de feina ben feta

Portaveu del Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Reus

Creado:

Actualizado:

L’escola bressol El Marfull ha celebrat el desè aniversari, després que l’any 2007 comencés la seva activitat al Mas Pintat, un dels masos històrics de la ciutat, situat al barri d’Horts de Miró. Són deu anys d’obrir portes cada dia per educar nens i nenes de 0 a 3 anys, afavorint la socialització i la convivència. Deu anys de feina ben feta, d’infants que arriben al centre i marxen contents, que es llencen als braços de les seves educadores per acomiadar-se, esperant que arribi l’endemà per tornar-les a veure, a elles, i als seus companys i companyes. Deu anys de satisfacció de pares, mares, avis i àvies que veuen l’alegria amb què són rebudes les criatures per part de l’equip docent, la bona organització del centre i la gran tasca que realitza en relació al desenvolupament de les capacitats i hàbits dels infants. I aquesta bona tasca queda demostrada amb la gran preinscripció que hi ha hagut en aquest centre per al curs 2017-2018.

El Marfull forma part d’una magnífica xarxa municipal d’escoles bressol, que es va posar en marxa l’any 2002, amb l’obertura de La Ginesta i que va anar creixent i consolidant-se amb les Aules Ralet Ralet, la municipalització de l’EBM Montsant, El Margalló, L’Olivera i El Lligabosc. Al PSC sempre hem estat molt conscients de la importància de l’etapa educativa de 0 a 3 anys que, si bé, no és obligatòria, juga un paper fonamental en el procés d’ensenyament i aprenentatge per al desenvolupament dels infants i posa les bases de l’èxit educatiu de les etapes posteriors. És per això que mai ens ha agradat parlar de guarderies, perquè no són merament espais de caràcter assistencial, encara que juguen un paper importantíssim de suport a les famílies pel que fa a la conciliació de la vida laboral o familiar i ajuden a resoldre aquest aspecte de logística familiar. Per damunt d’això, són espais educatius que enforteixen les habilitats dels nens, enriquint-los tant en l’aspecte físic, com emocional, social i intel·lectual. I, per tant, cal fer valdre la gran aportació en el procés de preparació dels nens i nenes per ser independents en la vida escolar posterior. Des d’aquí, el nostre reconeixement a tot l’equip de professionals en la seva tasca d’acompanyament als infants, donant-los seguretat i confiança, en un clima tranquil, afectuós i feliç.

A més, les escoles bressol són el primer espai de garantia d’igualtat d’oportunitats. I en aquest sentit, cal fer una aposta decidida per mantenir la xarxa de què disposa Reus. Per això, hem de lamentar que una de les primeres accions que va dur a terme el govern de CiU a la ciutat l’any 2011 va ser avortar la finalització d’aquesta xarxa, aturant el projecte de construcció de l’escola bressol La Sajolida, que hauria donat servei a les famílies de sud de la ciutat, ja que s’hauria ubicat a l’edifici que ocupava l’antic CEIP Sant Bernat Calbó. Un error, perquè totes les famílies tenen dret a tenir una llar d’infants a prop del seu domicili i perquè els serveis públics són el patrimoni més valuós que tenen els ciutadans.

La millor inversió és la que es fa en educació. I per això, reclamem que l’escola bressol pública i de qualitat sigui una prioritat educativa del govern de la ciutat. Que no es desfiguri un projecte que vam construir al llarg de deu anys, basat en un model més pensat per educar que no pas per “guardar nens” mentre els pares i mares treballen. Reus disposa d’un gran valor, una xarxa d’escoles bressol que han esdevingut un referent de qualitat, les joies de la corona, que cal conservar, defensar i nodrir.

tracking