Diari Més

Tribuna

La Sra. Floria tergiversa las conclusiones del informe del EMT

Regidor d’ERC-MES-MDC a l’Ajuntament de Tarragona

Creado:

Actualizado:

Llegeixo amb estupor les declaracions de la Sra. Begoña Floria, presidenta de l’Empresa Municipal de Transports, en relació a les conclusions de l’informe sobre l’ús de la targeta de crèdit de l’antic gerent. La Sra. Floria fa afirmacions als mitjans com: «El dictamen conclou que a la targeta de l’EMT no hi ha despeses personals» o «...que no hi ha cap pagament en conceptes que fossin aliens a l’activitat de l’empresa o que no tinguessin res a veure amb la seva representació». La Sra. Floria deu tenir un altre informe diferent al que ens va lliurar al consell d’administració, perquè ni de lluny es poden fer aquestes afirmacions. Un dels dos, o jo o la Sra. Floria, tenim la comprensió lectora trastocada, perquè si una persona llegeix el següent: «…D’aquests import, el 71,86%, correspon a despeses de restauració, la gran part de la qual es sustentada documentalment per mitjà de rebut o factura; no obstant això, en cap d’ells s’indica el motiu i amb qui s’ha efectuat. El 28,14 % restant correspon a despeses de desplaçaments, allotjaments i altres. D’aquesta gran part, únicament disposo del càrrec de la targeta de crèdit, per tant, la seva motivació queda condicionada al fet que l’entitat aporti la documentació justificativa. I la resta, amb la informació aportada, no ha estat possible obtenir la suficient evidència sobre la seva motivació».

Com es poden concloure les afirmacions per ella fetes als mitjans sobre el text anterior? He revisat les 21 pàgines de l’informe amb deteniment i els seus annexos i en cap cas no es pot afirmar ni aproximadament el que diu la Sra. Floria. Només puc manifestar estupor per la falta de rigor, per tergiversar malgrat l’evidència d’un informe clar. Un informe on l’única conclusió possible i clara és que no estan les coses clares.

En l’informe es troben a faltar moltes coses, una de significativa, les despeses que no fa el gerent. L’antic gerent va aportar per escrit la seva visió i motivació d’algunes despeses, hi ha despeses no realitzades pel gerent que no estan motivades per qui les va fer. Una d’elles és la despesa i el perquè de l’assistència de la Sra. Floria al Global Summit of Women a Paris i a Varsovià els anys 2014 i 2016, respectivament, un fet que desconeixia el consell d’administració de l’EMT.

La Sra. Floria deu tenir més informació segurament de com han estat aquestes despeses. Estem a l’espera de que tothom aporti tota la informació i s’aclareixi tot plegat. Mentrestant, no tenim altra opció que posar en dubte les afirmacions que va fent la Sra, Floria a la premsa, responent, en tot cas, a una estratègia deliberada de crear confusió.

tracking