Diari Més

Tribuna

L'AP-7 i la N-340 a les Terres de l'Ebre i al Penedès

President de la Vegueria del Penedès del Partit Demòcrata (PDeCAT) i Presidenta de la Vegueria de les Terres de l’Ebre del Partit Demòcrata (PDeCAT)

Creado:

Actualizado:

La setmana passada a la Comisión de Seguridad Vial y Movilidad Sostenible es va aprovar sol·licitar al Govern que l’autopista AP-7 fos gratuïta per als desplaçaments interns a les Terres de l’Ebre (Ulldecona-Hospitalet de l’Infant) i al Penedès (Torredembarra-Vilafranca del Penedès).

Ambdós territoris pateixen un greuge d’infraestructures de qualitat i amb estàndards de seguretat des de fa molt de temps. La carretera Nacional (N-340) no pot absorbir tot el trànsit actual, i penalitza la mobilitat i la seguretat al territori i al mateix temps la competitivitat econòmica del Penedès i les Terres de l’Ebre.

Des del Partit Demòcrata (PDeCAT) tenim molt clar que aquesta problemàtica s’ha de solucionar d’una vegada per totes i que cal trobar una solució global, amb una lògica interna i que afavoreixi els interessos tant de les Terres de l’Ebre com del Penedès. Tots dos territoris no posseeixen una via ràpida gratuïta i segura alternativa a l’autopista AP-7, i és per això que defensem que mentre no hi hagi aquesta alternativa es garanteixi la mobilitat gratuïta per l’AP-7 en els desplaçaments interns. Fa uns mesos que el nostre diputat provincial al Congrés dels Diputats de Madrid, en Ferran Bel, i el conjunt del grup del Partit Demòcrata estan treballant per tal de solucionar aquest greuge de la mobilitat a les Terres de l’Ebre i al Penedès.

A la proposta que va presentar la setmana passada ERC a la Comisión de Seguridad Vial y Movilidad Sostenible, i que va rebre el suport també del PSOE, només es contemplava la gratuïtat de l’AP-7 al tram de les Terres de l’Ebre, i el Partit Demòcrata (PDeCAT) va afegir una esmena a la proposta perquè també s’hi inclogués el tram penedesenc que presenta les mateixes problemàtiques, idèntiques, que a les Terres de l’Ebre.

En aquest sentit, des del Partit Demòcrata (PDeCAT), treballarem per tal que les polítiques de mobilitat a Catalunya tinguin una lògica interna, sense discriminar els territoris, i defensarem els drets que tenim tots a tenir una mobilitat adequada al segle XXI.

La nostra manera d’entendre la mobilitat va lligada a les polítiques que volen desenvolupar des del Departament de Territori i Sostenibilitat, on el projecte de Vinyeta, que defensa el Conseller Rull, ens sembla el més adequat.

Aquest projecte de Vinyeta funciona amb un pagament únic a l’any i et permet l’ús de totes les vies ràpides, autopistes i autovies, que hi ha a Catalunya. Un model que ja funciona a altres països d’Europa i que permet d’alguna manera democratitzar la mobilitat i superar els greuges entre territoris, com succeeix actualment.

Mentre no es pugui implementar aquest projecte, esperem que ben aviat, des del Partit Demòcrata (PDeCAT) treballarem per tal de plantejar solucions a les zones que encara pateixin aquestes problemàtiques de mobilitat, i és per això que defensem els interessos del Penedès i de les Terres de l’Ebre.

tracking