Diari Més

El superàvit que paguen els reusencs

Portaveu del PSC a l’Ajuntament de Reus

Creado:

Actualizado:

Com un govern pot treure pit de tenir un superàvit de 5,9 milions d’euros amb les necessitats que té la ciutat en aquests moments? Com un alcalde pot reconèixer un superàvit d’aquesta magnitud quan totes les demandes dels ciutadans no han estat ateses? Aquestes són les preguntes que ens fem al PSC, perquè des del nostre punt de vista és incomprensible. Difícilment es pot justificar millor la mala gestió del govern que amb el seu propi reconeixement. Que un ajuntament tanqui els comptes amb superàvit no és pas sinònim d’una gestió eficient, al contrari, perquè significa que s’han deixat de cobrir les necessitats de la gent a causa d’una manca de previsió adequada en la dotació de les partides corresponents al pressupost.

Ara es fa evident que l’alta pressió tributària que han patit els ciutadans des que CiU va arribar al govern ha estat per damunt de les necessitats de la ciutat, així com la manca de justificació per mantenir el 4% de bonificació al pagament anticipat de tributs.

També demostra que el dèficit de l’IMAC, que ha provocat la dissolució d’aquest organisme, s’hagués pogut solucionar fàcilment. A més, s’hauria pogut fer una aportació dinerària a l’Hospital de Sant Joan per rebaixar el dèficit que l’ha portat a estar en causa de dissolució. És molt notable que, en els darrers anys, l’excedent acumulat ha superat els 30 milions d’euros i no s’ha dedicat ni un cèntim a avançar la reducció del deute del nou hospital, que hauria suposat una reducció definitiva del lloguer que es cobra i el dèficit que suporta. La situació evidencia encara més la manca de visió del govern i la mala gestió. Per això lamentem que l’alcalde Pellicer ens acusi el PSC de mentir. A cap ciutadà se li escapa que el govern no és capaç de solucionar els fronts oberts que té a la ciutat. Molts ciutadans i entitats han rebut també aquest any la justificació de no hi ha diners per tancar la porta a les seves demandes. Què els dirà ara l’alcalde quan se’ls trobi pels barris després d’anunciar tot el que no hi ha volgut invertir? No és presentable que l’alcalde respongui al «no» als pressupostos del PSC amb demagògia.

La resposta del PSC sempre anirà en la línia d’atendre millor les necessitats dels ciutadans. Tampoc no és presentable que un alcalde utilitzi els barris com a moneda de canvi, assegurant que, si el PSC no aprova el pressupost, no s’hi podrà fer cap inversió.

El superàvit demostra sobradament que si el govern no ha fet res als barris, és perquè no ha volgut. De diners, ni hi ha. I no s’utilitzen per atendre les necessitats de molts ciutadans. Només confiem que el govern no torni a proposar aplicar un nou augment dels impostos amb les ordenances tal com va fer el 2016. Ningú no ho entendria.

tracking