Diari Més

Illa Corsini

Portaveu del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDECAT) a l'Ajuntament de Tarragona

Creado:

Actualizado:

L'obertura del Mercat Central el passat 16 de març és una notícia extraordinària per Tarragona, però no hem de caure en l'error de donar la feina per acabada. Un cop reformat i obert al públic, el Mercat Central ha de funcionar amb èxit sense d'oblidar el seu entorn comercial, un espai al centre de la ciutat on s'ubiquen centenars de comerços, establiments de restauració i milers d'habitatges. És un gran espai al cor de la nostra ciutat que des del Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDECAT) hem denominat Illa Corsini.

Per construir el Mercat Central, inaugurat el desembre de 1915, van caldre dos anys d'obres. La remodelació que s'acaba d'inaugurar, encara que costi de creure, s'ha allargat gairebé una dècada. Ara, després de tants anys d'espera i de l'astronòmica inversió feta, mitjançant el projecte Illa Corsini hem de ser capaços de fer realitat el principal objectiu: Disposar d'un veritable Mercat del segle XXI i recuperar i dinamitzar el comerç del seu entorn.

Com en altres zones de la nostra ciutat, en aquests últims anys al centre de Tarragona s'han generat cicatrius comercials molt profundes que cal reparar. L'objectiu de Illa Corsini és que aquest gran espai torni a bategar potenciant el comerç i tornant a fer atractiu l'espai urbà. Cal deixar enrere les voreres estretes, reduir al màxim la circulació de vehicles i convertir l'entorn en una zona per a vianants on el ciutadà torni a ser el gran protagonista.

La proposta gaudeix d'un gran consens. Els comerciants de dins i de fora del Mercat, els veïns i tots els grups polítics coincidim amb la necessitat urgent de recuperar el centre de la ciutat. Si som capaços de fer realitat Illa Corsini i aconseguim que el centre torni a bategar, tindrem la prova irrefutable que podem vèncer el declivi en el qual està immersa Tarragona, serà una injecció d'il·lusió, autoestima i confiança. Serà un projecte que un cop culminat es podrà extrapolar a qualsevol altra zona de Tarragona.

No es tracta d'un projecte polític, és un projecte de ciutat on els veïns i comerciants en són els principals protagonistes. Entre tots hem de ser capaços de tirar-ho endavant. Des del grup municipal del Partit Demòcrata no ens importa si la medalla se l'ha de posar el senyor Ballesteros o qualsevol altre partit o persona, el que sí que ens sabrà greu és que deixem escapar una oportunitat única per dinamitzar i millorar la nostra ciutat.

No podem pensar que pel simple fet d'obrir el Mercat Central ja ho tenim tot solucionat. La feina no s'acaba aquí, encara n'hi ha molta per fer. Els comerciants hem de continuar treballant dia a dia perquè Tarragona gaudeixi d'un Mercat del segle XXI i no oblidar que aquest gran equipament, símbol del comerç de proximitat, no funcionarà per si sol, sinó que necessita urgentment que el seu entorn també desperti.

Els veïns i els comerciants de dins i de fora del Mercat són els principals actors, els protagonistes d'Illa Corsini, un projecte que serà la suma de totes aquelles actuacions encaminades a dinamitzar el sector comercial i millorar l'espai urbà. És una fórmula que no pot fallar.

tracking