Diari Més

Cinemes a la Fira, un benefici per a tots

Portaveu Grup Municipal PSC a l’Ajuntament de Reus

Creado:

Actualizado:

Els vots del PSC al Ple del passat 23 de gener han facilitat la cessió d’un local municipal al centre comercial La Fira per fer-hi un cinema. Aquest era un pas necessari i urgent, perquè la ciutat no es quedi sense sales de projecció, tenint en compte que el local que ocupa el Palace es convertirà en un centre geriàtric i que el del Lauren està afectat per un procés judicial que, de moment, fa impossible la seva reobertura. Una ciutat com Reus no es pot permetre aquest escenari.

Simplement, es tracta de recuperar el projecte inicial, tal i com estava concebut. Uns grans cinemes ja formaven part del projecte, però es van eliminar quan l’anterior govern de CiU i PP va acordar amb els promotors la reducció de la superfície comercial com a condició per reprendre les obres i cobrar el cànon fixat. Un any i mig després de l’obertura del centre, ha quedat demostrat que el projecte escapçat va néixer coix i que va ser una decisió frívola i temerària eliminar-los. Per això, en aquell moment, ens hi vam oposar frontalment i vam votar en contra d’un projecte que, al nostre entendre, quedava molt afeblit. Fins i tot algun expert en comercialització i investigació de mercats es va pronunciar en aquesta mateixa línia.

Aquella decisió del govern no va tenir en compte l’interès general de la població. I el fet que Reus ara hagi de passar una temporada sense sales de projecció ho demostra dramàticament. El PSC sempre ha defensat uns cinemes a la Fira i, si el projecte inicial no s’hagués modificat, ara tindríem els millors de la comarca i en un lloc òptim. El projecte mal reformulat pel govern anterior, que eliminava els cinemes, només ha resistit un any mig. I ara que, per fi, tothom els vol perquè s’ha entès la seva necessitat, hem de córrer per esmenar una modificació que va ser un error per part de tots els implicats.

No obstant, cal tenir en compte que la instal·lació de sis sales de cinema només és una petita millora al nostre entendre i, des d’aquí, animem a l’Ajuntament i als responsables del centre comercial a ser valents i recuperar la superfície d’exhibició inicial del cinema. Altres centres comercials de l’entorn ho han fet, la qual cosa ha suposat un impuls econòmic considerable.

En qualsevol cas, la posada en marxa dels cinemes serà un benefici per a tota la ciutat i això és el que hem de tenir present els polítics a l’hora de prendre decisions. La mesura donarà una empenta important a la planta superior del centre comercial i afavorirà la continuïtat de molts negocis, especialment els de restauració; crearà llocs de treball; farà que la ciutat sigui més competitiva evitant, així, que la gent marxi a altres ciutats de l’entorn amb una oferta més atractiva, es consolidi un veritable pol d’atracció al territori i, a més, afavorirà l’accés a la cultura.

En aquest sentit, estem molt satisfets que el govern hagi recollit la nostra proposta i s’hagi compromès a dedicar els ingressos que rebrà a canvi de retornar el local municipal a l’empresa a promoure l’accés a la cultura dels infants i joves de la ciutat en situacions desfavorides. Aquest compromís dóna continuïtat a l’objecte inicial pel qual aquest local es va posar a disposició de l’Ajuntament i garanteix que es millori el servei cap a la ciutadania, el nostre principal objectiu.

tracking