Diari Més

Castells

L'Arboç revalida els deu pisos i suma el castell sense folre

La Colla Vella ha repetit el 2 de 8 desfolrat, els Castellers de Vilafranca han carregat el 3 de 10 emmanillat i la Jove ha rodat els 9 pisos

El 3 de 10 amb folre i manilles carregat dels Castellers de Vilafranca.

El 3 de 10 amb folre i manilles carregat dels Castellers de Vilafranca.Verds

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Aquest migdia el carrer Major de l’Arboç, just davant de l’Ajuntament, ha viscut la més que tradicional diada castellera de Festa Major, amb la Colla Vella, la Colla Jove, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de l’Arboç. La diada de la vila del Baix Penedès ha començat amb pràcticament mitja hora de retard, tenint en compte que no feia ni vint-i-quatre hores de la cita del Catllar.

Després del recital que la Colla Vella dels Xiquets de Valls ens va oferir ahir al Catllar, amb el 2de8sf i el pilar emmanillat, avui els vallencs han tornat a demostrar els seus objectius. D’entrada s’han plantejat el 4 de 9 amb folre i el pilar, que ha estat molt rebregat però que s’ha convertit en el tercer descarregat de l’any. A la segona ronda, com ahir al Catllar, la Colla Vella s’ha plantejat el 2 de 8 sense folre, davant d’una plaça que ha tornat a quedar muda per veure l’espectacle.

El castell s’ha bastit sense tremolar ni un pèl, la Colla Vella li ha dibuixat l’aleta i ràpidament han descarregat el primer castell desfolrat que veia l’Arboç, impressionant. Dos 2d8sf en menys de vint-i-quatre hores, el d’avui millor que el d’ahir, i marxa directa a Sant Fèlix. El 3 de 9 amb folre de la tercera ronda no ha suposat cap complicació, i els vallencs han tancat el cap de setmana amb el pilar de 7 amb folre, l’única diferència amb la diada d’ahir, que l’havien fet de vuit pisos.

Els Castellers de Vilafranca també han anat fer feina des del principi. La torre de 9 amb folre i manilles s’ha treballat en excés tota l’estona i ha calgut la veterania dels vilafranquins per descarregar-se. A la segona ronda ha arribat el repte del dia, l’assalt al 3 de 10 amb folre i manilles, després de deixar-lo carregat a Vilanova, a principis de mes. El d’avui a l’Arboç ha presentat les mateixes mides i s’ha carregat amb la valentia de la canalla, però s’ha trencat a l’encaix entre quarts i quints. El valor de fer el 3d10fm per tercer cop en quatre anys a l’Arboç, encara que avui hagi quedat carregat, serà pres en consideració quan passi el temps necessari. Els verds han acabat les rondes amb un 4 de 9 amb folre de circumstàncies i han signat la seva diada amb el pilar folrat, que podria emmanillar-se a la seva Festa Major.

Situats al mig de la plaça, la Colla Jove Xiquets de Tarragona venia tocada de la caiguda de la supercatedral i amb algunes baixes, i han plantejat una diada més tranquil·la que ahir. Han obert amb un 3 de 9 amb folre una mica treballat, l’onzè de l’any i que, ara sí, podria créixer un pis amb els assajos d’aquesta setmana. El 4 de 9 amb folre de la segona ronda ha presentat dificultats als pisos superiors, per donar pas al 4 de 8 amb l’agulla, endevinant les intencions dels liles. Han acabat la diada amb el pilar de 7 amb folre, el setè de l’any.

Els Minyons de l’Arboç han descarregat el primer 3 de 7 de l’any, i hi ha sumat el 2 de 6 carregat i el 4 de 6 amb l’agulla. D’aquesta manera s’ha tancat l’últim cap de setmana d’agost, amb la mirada posada a la diada de Sant Fèlix, divendres vinent. La cita vilafranquina serà el punt de trobada de quatre grans colles que hi portaran, com es mereix, els seus millors castells.

El 3 de 9 amb folre de la Colla Jove de Tarragona.

El 3 de 9 amb folre de la Colla Jove de Tarragona.Colla Jove

El segon 2 de 8 sense folre del cap de setmana de la Vella de Valls.

El segon 2 de 8 sense folre del cap de setmana de la Vella de Valls.Colla Vella

tracking