Diari Més

Castellers

La Joves i la Jove estrenen plaça a Llorenç del Penedès amb castells de 9

Els vallencs i els tarragonins i completen el 3d9f i la gamma alta de 8, mentre que els Nens del Vendrell hi descarreguen una altra clàssica

3 de 9 con forro de la Joves de Valls.

La Jóvenes y la Joven estrenan plaza en Llorenç del Penedès con castillos de 9Jan Magarolas

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Aquest migdia Llorenç del Penedès, al Baix Penedès, ha viscut la seva diada castellera de Festa Major en un lloc poc habitual. Amb una calor molt intensa i sota un sol de justícia, enguany les tres colles s’han citat al carrer Francesc Macià, a tocar de l’església, en substitució de la tradicional plaça de la Vila. La diada ha començat amb mitja hora de retard per la falta d’ambulàncies i, tot i el canvi d’ubicació, no ha perdut qualitat castellera en convertir-se en la segona plaça de 9 de la població penedesenca.

La Jove de Tarragona venia pletòrica d’un bon cap de setmana i calia mantenir el ritme per estar en les millors condicions per la recta final d’aquest mes. Amb els seus objectius ben clars, la Colla Jove ha sortit amb un 5 de 8 amb el tremolí a què ens estan acostumant recentment, per tal d’encarar a la segona ronda l’estrena de la jornada. El 2 de 8 amb folre dels tarragonins és un castell car de veure i avui s’ha vist el per què. L’estructura ha pujat nerviosa i amb dificultats tota l’estona, i s’ha carregat amb relativa suficiència. L’èpica ha arribat just després de l’aleta, on el folre, els terços i els quarts han hagut de treballar de valent per no perdre el castell. Ha anat de ben poc, però la Jove ha estrenat el 2d8f a set dies i dues diades de Sant Magí.

Els de la camisa lila no n’han tingut prou, i a la tercera ronda, quan passaven de les 3 de la tarda, han tirat amunt el 3 de 9 amb folre. El castell s’ha defensat correctament i s’ha descarregat per setè cop aquest any complint amb el segon objectiu del dia: portar el castell de 9 a Llorenç. Per tancar la seva diada, la Colla Jove ha descarregat el segon pilar de 7 amb folre, després d’haver-lo estrenat dissabte passat a Vilanova. La setmana que ve, la Jove actuarà a casa seva amb la mirada posada en Sant Magí, i a final de mes tindrà compromisos importants on vol portar diversos castells de gamma extra.

La Colla Joves Xiquets de Valls, després d’una Firagost amb el debut del 4 de 9 amb folre però sense la gamma extra, vol assentar les bases del seu mes d’agost. Seguint amb la tònica de portar un castell de 9 a gairebé totes les places, els vallencs han apostat d’entrada pel 3 de 9 amb folre que ha convertit el carrer Francesc Macià en plaça de 9. El castell s’ha hagut de nodrir dels castellers d’altres colles a la pinya per falta d’efectius, i s’ha descarregat en una nova mostra d’èpica castellera, molt tancat per dalt i a punt de caure a la descarregada. Tot seguit han optat pel 5 de 8, que s’ha començat a treballar molt aviat i que no ha sobreviscut els embats després de les aletes, provocant l’única llenya de la jornada.

Tot i la caiguda, els de la camisa vermella han seguit prement l’accelerador i han descarregat el novè 3 de 8 amb el pilar, una fita important en la carrera per descarregar-lo de 9 pisos. Les molèsties evidents en una component del pilar han fet que, a la ronda d’espadats, la Colla Joves escollís el pilar de 6, que ja han demostrat en diverses ocasions que tenen molt per la mà i que avui han descarregat sense patir gens. La setmana que ve, la Colla Joves té una cita important a la Bisbal del Penedès, on podria veure’s un nou assalt a la gamma extra, i a final de mes, la diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès marcada en vermell.

Els Nens del Vendrell sempre han tingut a Llorenç del Penedès la seva segona casa, portant-hi les seves millors construccions, i avui ho han tornat a demostrar. Han afrontat des del principi el castell més difícil, el 4 de 8, que tot i ser el segon de l’any s’ha mostrat molt parat i amb moltes garanties. A continuació han descarregat un bon 3 de 8, que ha donat pas al 2 de 7, un castell habitual a les diades dels vendrellencs i que ha semblat fàcil i tot.

D’aquesta manera, els Nens del Vendrell han complert amb el seu objectiu de repetir la passada diada de Santa Anna, a casa seva, amb una clàssica que, per ara, és la seva millor marca.

La diada de Llorenç del Penedès és l’habitual termòmetre de l’estat de les colles per aquest mes casteller. La Joves de Valls i la Jove de Tarragona esperen ara un agost vertiginós (la Bisbal, Sant Magí, el Catllar, Igualada i l’Arboç), on no es poden permetre el luxe d’afluixar si volen arribar amb les millors garanties a la gran cita de Sant Fèlix.

4 de 8 de los Niños del Vendrell.

La Jóvenes y la Joven estrenan plaza en Llorenç del Penedès con castillos de 9Jan Magarolas

4 de 8 de los Niños del Vendrell.

La Jóvenes y la Joven estrenan plaza en Llorenç del Penedès con castillos de 9Jan Magarolas

tracking