Diari Més

Castillos

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau suspenen una diada a La Fatarella per un malentès de l'Ajuntament

La diada es va suspendre en no haver-hi les ambulàncies necessàries

Una foto d'arxiu d'una actuació dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau a La Fatarella.

Una foto d'arxiu d'una actuació dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau a La Fatarella.BEGO GARCÍA / CCSPISP

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van haver de suspendre una diada castellera aquest dissabte a la tarda a La Fatarella (Terra Alta) per la falta d’ambulàncies. L’Ajuntament de la població, a l’hora d’organitzar la diada, va agafar els documents de l’any passat i no va canviar la data del 4 d’agost, que l’any 2018 va caure en dissabte. D’aquesta manera, l’Ajuntament va contractar el servei d’ambulàncies pel diumenge 4 d’agost de 2019, quan la diada se celebrava el dia anterior, el dissabte 3 d’agost.

En arribar a plaça, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van esperar l’arribada de les ambulàncies i, en no produir-se, van demanar explicacions. Ni tan sols la intervenció de les autoritats de la població va servir per aconseguir la presència dels serveis mèdics a la diada, que haurien arribat amb una hora i mitja de retard. La colla castellera, amb la falta de garanties que això suposava, va optar per aprofitar el viatge a la Terra Alta per canviar la diada en solitari per un assaig amb camisa.

David Lobo, cap de colla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, reconeixia en declaracions al Diari Més que la suspensió de la diada «tocava la moral» de la colla, però treia ferro de la confusió: «L’alcalde en persona ho va voler arreglar, i això també s’ha de tenir en compte».

L’assaig amb camisa els va permetre fer proves de futur amb castells de la gamma de 8, inclosos el 2 de 8 amb folre i el pilar de 7 amb folre, i també del pilar caminant. Segons Lobo, la suspensió de la diada no afectarà les previsions que hi havia per la diada d’aquest diumenge als Pallaresos, on volen portar-hi un castell de 8.

La Fatarella és una plaça castellera en una zona de poca tradició, però els Castellers de Sant Pere i Sant Pau hi ha actuat de manera ininterrompuda des del 2011. Allà hi han fet algunes de les seves millors diades i han regalat a la plaça castells importants com el 3 de 8 i el pilar de 6.

tracking