Diari Més

Castells

Vilallonga es queda sense gamma extra

La Vella de Valls i la Jove de Tarragona hi han portat castells de nou bàsics

3 de 9 amb folre de la Jove de Tarragona.

3 de 9 amb folre de la Jove de Tarragona.Colla Jove de Tarragona

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Tothom ho estava esperant. Un any després d’aquella gesta de la Colla Vella en què s’apuntava el seu primer 2 de 8 sense folre descarregat, i sota l’atenta mirada de dues plaques que ho recorden, aquest diumenge la Vella de Valls i la Jove de Tarragona s’han trobat a la plaça de l’Església de Vilallonga del Camp. Tot i no repetir el repertori de gamma extra que havien regalat l’any passat a la població, totes dues colles han saldat la diada amb castells de nou bàsics i sense cap llenya.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls tenia una cita amb la història. Repetir la proesa del 2018 passava per descarregar el 2 de 8 desfolrat, sent enguany el primer intent de la temporada d’aquesta estructura. Però, a diferència de l’any passat, aquest diumenge el castell ha tornat a demostrar la seva cara menys amable i ha presentat batalla quan tota la canalla ja s’enfilava. La Colla Vella ha preferit no haver de lamentar cap caiguda i han desmuntat preventivament el castell just quan es col·locaven dosos, un intent molt fred tot i haver-lo descarregat en dues ocasions a l’assaig, amb xarxa.

Però això era a la segona ronda, havent descarregat un modèlic 3 de 9 amb folre sense problemes. A la tercera ronda, després de l’intent desmuntat de la bèstia indomable, els vallencs han assegurat el castell amb el 4 de 9 amb folre, que s’ha mostrat inquiet i ha amenaçat en caure fins l’últim moment. La Colla Vella ha tancat les rondes amb un 3 de 8 amb el pilar, el segon de l’any, i amb l’espadat de 7 folrat, que ja han fet en quatre ocasions i que s’ha descarregat gràcies a la defensa aferrissada del terç.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona venia d’un cap de setmana, a Sant Cugat del Vallès, sense castell de nou, i tenia ganes de repetir el doblet de Sant Joan i espantar els fantasmes que planen sobre el 4 de 9 folrat. D’entrada han descarregat un 3 de 9 amb folre una mica tremolós però que no ha perillat en cap moment, i a la segona ronda han enfrontat el repte de la jornada: la Jove compta amb un 4 de 9 amb folre descarregat i dos intents desmuntats més, aquest any. Però avui a Vilallonga tampoc no ha pogut ser i, repetint el guió de Torredembarra, el castell s’ha mostrat inestable ben aviat i ha obligat a desmuntar-lo per evitar la llenya.

Per tal de redreçar la diada, els tarragonins s’han apuntat un castell segur per ells com és el 5 de 8, molt aplomat. Descartant el 4 de 8 amb l’agulla per una falta de confiança recent en aquesta estructura, els de la camisa lila han optat pel 4 de 8 per tancar les rondes de castells i, a l’hora del pilar, han descarregat el tercer espadat de 6, que ja comença a demanar un pis més.

4 de 9 amb folre de la Vella de Valls.

4 de 9 amb folre de la Vella de Valls.Colla Vella

tracking