Diari Més

Castells

La Torre suma el 9 de 8 de la Jove

Jove de Tarragona i Joves de Valls van intentar sense èxit el 4d9f, i els Nois de la Torre van estrenar la gamma alta de 7

L'estrena del 9 de 8 de la Jove de Tarragona.

L'estrena del 9 de 8 de la Jove de Tarragona, TorredembarraOlívia Molet

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Aquest diumenge va fer un any d’aquella memorable diada del Quadre de Santa Rosalia de l’any passat, on la plaça de la Vila de Torredembarra va veure el primer castell de gamma extra descarregat, el 5 de 9 amb folre de la Colla Jove de Tarragona. Després de destapar la placa que recorda aquella efemèride, ahir es van trobar a plaça les tres colles habituals del Quadre de Santa Rosalia, els Nois locals, la Jove de Tarragona i la Joves de Valls.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona, que enguany va a una velocitat diferent, com tot el món casteller, no es va poder plantejar a Torredembarra la mateixa diada de l’any passat, però va ser igualment ambiciosa en els seus objectius.

De sortida van optar per un castell segur pels tarragonins, el quart 3 de 9 amb folre de la temporada. A continuació, després d’un intent desmuntat de 4 de 9 amb folre, la Jove es va apuntar l’estrena del 9 de 8, el primer que es veia aquest any a les places i que tampoc s’havia vist mai descarregat a Torredembarra. Un nou intent desmuntat de 4 de 9 amb folre va fer desistir als de la camisa lila d’un doblet per acabar optant pel 5 de 8 i acabar amb tres castells descarregats.

La Colla Joves Xiquets de Valls també va sortir de 3 de 9 amb folre, el tercer descarregat de la temporada i que ja comencen a tenir assegurat. Repetint el guió de la Jove de Tarragona, els vallencs van haver de desmuntar el 4 de 9 amb folre, que es va mostrar poc ferm.

A continuació, la Joves va utilitzar la carta del 3 de 8 amb el pilar que tantes alegries els està donant enguany, i van tancar les rondes de castells amb un altre 5 de 8, previ intent desmuntat. Tot i algunes inseguretats, la Colla Joves segueix sumant castells i rodant estructures que podrien plantejar-se amb un pis més al llarg d’aquesta temporada.

Els locals Nois de la Torre van sortir de plaça amb la millor diada de la seva temporada ja que, després d’assegurar un 4 de 7 d’entrada, van afrontar la gamma alta de 7. El 4 de 7 amb l’agulla va ser una mostra de confiança, però els Nois van apostar per l’estrena, aquest any, d’un dels millors castells del seu historial, el 3 de 7 aixecat per sota. Amb aquest castell, que no descarregaven des del passat Concurs de Castells, els torrencs es van fer amb la millor diada de la seva temporada.

A la ronda de pilars, la Colla Joves de Valls van seguir fent gala de la seva mestria amb el pilar i van descarregar-lo de set pisos i per sisè cop enguany. La Colla Jove de Tarragona, al seu torn, va reeditar l’espadat de 6 que havien estrenat fa unes setmanes a Cambrils. D’aquesta manera, i amb un nombre insòlit de quatre intents desmuntats però sense cap caiguda, el Quadre de Santa Rosalia va tancar la seva diada castellera.

El 3 de 9 amb folre de la Joves de Valls.

El 3 de 9 amb folre de la Joves de Valls, TorredembarraOlívia Molet

El 3 de 7 aixecat pels Nois.

El 3 de 7 aixecat pels Nois, TorredembarraOlívia Molet

tracking