Diari Més

Una diada de Sant Joan tarragonina plena d'estrenes a tots els nivells

Tarragona celebra la festivitat amb la tradicional concurrència de les quatre colles castelleres de la ciutat

Tres de vuit dels Xiquets de Tarragona.

Una festividad de Sant Joan tarraconense llena de estrenos a todos los nivelesJan Magarolas

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Si altres anys la diada de Sant Joan de Tarragona havia estat exemple de l’aplicació del protocol de les diades castelleres, enguany la complexitat de les construccions ho va posar més difícil. L’ambició de les colles no va ser excusa pel temps; amb prop d’una hora i mitja de diada, les quatre colles de la ciutat van completar les tres rondes reglamentàries més les repeticions i un pilar de mèrit amb les seves millors construccions.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona, que obria la diada, feia gala de la puntualitat tarragonina amb les primeres gralles a dos quarts de vuit de la tarda. El seu 3 de 9 amb folre es va alçar ràpidament i, tot i complicar-se una mica als pisos superiors, es va poder descarregar sense més problemes. Representava el tercer de la temporada, que demostra que li han agafat les mides al castell i que estaven preparats per creuar noves fronteres.

La seva aposta particular va ser el 4 de 9 amb folre, com ja és habitual a la Colla Jove per Sant Joan. Els nervis per ser el primer de la temporada es van fer notar des del principi, on va caldre un primer peu desmuntat per donar per bo el segon. El castell es va mostrar una mica girat a la pujada però es va carregar amb facilitat. A la descarregada es va complicar i va posar en perill el tronc, que va haver de treballar per no perdre’l. El públic, majoritàriament de fora, va reconèixer la dificultat i va aplaudir la gesta, el primer 4 de 9 folrat ja era al sarró. Per tancar les rondes de castells, els de la camisa lila van optar pel 5 de 8, que ja completen sense ni despentinar-se, i van deixar per una altra ocasió l’estrena del pilar de 6. A falta d’una diada, la Colla Jove tancarà el juny amb la tripleta màgica com la millor marca. Quant a resultats, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau va ser la segona de plaça. Els de la camisa verda van obrir amb un 3 de 8 molt aplomat i amb moltes garanties, el segon de l’any. Demostrant el seu domini sobre el castell, a la segona ronda van optar pel 2 de 7, de perfecta execució. Si tot va bé, els del barri cooperativista podrien voler reeditar la gesta de l’any passat per Sant Magí i tornar a folrar la torre.

L’estrena dels de Sant Pere i Sant Pau va arribar a la tercera ronda, amb el 4 de 8. El carro gros es va carregar bé, però les complicacions van arribar a la descarregada, quan els pisos de terços i quarts es van descontrolar i van estar a punt de perdre el castell. Inexplicablement, van salvar un 4 de 8 que estava condemnat a caure, aquest castell també és dels que fan afició. Per acabar, els de Sant Pere i Sant Pau van ser els únics que van fer pilar de mèrit, un espadat de 6 perfecte que ja fan com si fos fàcil.

Els Xiquets de Tarragona van sortir de plaça sense tots els objectius assolits però amb la millor diada del que porten de temporada. El 4 de 8 inicial, un pèl tremolós, havia de posar les bases d’una gran diada plena de plans de futur, però el 5 de 8 de la segona ronda se’ls va complicar massa aviat. L’estructura es va mostrar poc sòlida des del principi, amb problemes a la banda del 3, però la canalla, molt valenta, va decidir seguir pujant. Va ser a l’entrada del primer acotxador que no ho van veure clar i van deixar la catedral en intent desmuntat. Els Xiquets van reconduir fàcilment la diada amb el sisè 3 de 8, una mica nerviós però sense més problemes, i a la darrera ronda van treure la carta del 2 de 7, un castell que enguany encara no havia sortit a plaça i que es va completar amb bona factura. La clàssica ratllada va servir per trencar el sostre dels Xiquets, que ja tenen la mirada posada en la diada del Pla de la Seu, el dissabte 6 de juliol.

Per la seva banda, els Xiquets del Serrallo van lliurar la seva pròpia batalla amb els castells de 7. El 3 de 7 inicial, el quart del curs, es va completar amb alguns problemes als pisos superiors i va donar pas al 4 de 7, la seva estrena particular. Una mica obert pels pisos superiors, els serrallencs van descarregar el castell i es van veure amb cor de provar la gamma alta de 7, amb el 3 de 7 amb l’agulla, un castell que l’any passat van estrenar el mes d’agost. La canalla es va mostrar amb molts dubtes i finalment van decidir desmuntar-lo. Els de la camisa blava van tancar les rondes amb un 2 de 6 de tràmit.

Les quatre colles de la ciutat obren ara un estiu ple de diades i d’objectius, i no es tornaran a veure fins a Sant Magí.

4 de 7 dels Xiquets del Serrallo

Una festividad de Sant Joan tarraconense llena de estrenos a todos los nivelesJan Magarolas

4 de 8 de Sant Pere i Sant Pau.

Una festividad de Sant Joan tarraconense llena de estrenos a todos los nivelesJan Magarolas

4 de 9 amb folre de la Jove.

Una festividad de Sant Joan tarraconense llena de estrenos a todos los nivelesJan Magarolas

tracking