Diari Més

DIADA DE TOTS SANTS

La Diada de Tots Sants no acaba de lluir

Els Castellers de Vilafranca completen el 3 de 10 fm, els Capgrossos de Mataró el 2 de 9 fm, els Xiquets de Tarragona el 3 de 9 f i els Castellers de Sants es conformen amb castells de 8

3 de 10 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca

La Diada de Tots Sants no acaba de lluirACN

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Diada de Tots Sants a Vilafranca del Penedès agredolça i llarga. Després d’una primera ronda gairebé perfecta, a segona tot s’ha començat a embolicar amb castells desmuntats i intents. Finalment la diada s’ha allargat i després de gairebé quatre hores de castells, a tres quarts de quatre de la tarda s’ha posat el punt i final.

Final amarg dels verds

Els Castellers de Vilafranca han escollit el 3 de 10 amb folre i manilles per obrir. El monstre ha pujat amb bones mides, una mica de tremolí que amb l’aleta es va parar. Quan sortia la canalla però, l’estructura s’ha obert precipitadament a quints. Semblava insalvable, però l’han pogut redreçar. És evident que gràcies a les torres de 9, els del Figarot han fet un treball de folre i de manilles aquest any impressionant. I de fet, són els únics que han pogut descarregar els 10 pisos aquesta temporada.

A segona ronda arribava el repte de la jornada, la torre de 8 neta. Pujava molt bé, però al col·locar dosos ha patit una batzegada que ha deixat tocat tot el tronc. Han seguit amunt i quan la canalla s’ha fet enrere ja ha sigut massa tard, de manera que els ha quedat en intent. Aquesta caiguda ha fet capgirar l’actuació dels amfitrions.

A continuació han optat per una carta segura per recuperar sensacions i han descarregat la dotzena torre de 9 d’aquest 2018. Després han atacat el 5 de 9 amb folre. La supercatedral la van recuperar al juliol a Vilanova i la Geltrú després de diverses temporades sense portar-la a plaça. Aquest dijous però, no ha estat el dia. Molt remenat i amb males mides des d’un inici. El pilar central no estava còmode amb el folre. Igual que amb el 2 de 8 sense folre, han pecat de no desmuntar-lo a temps. Quan ho han fet per indecisió de la canalla, el tronc ja havia patit massa i ha cedit. Després de les dues caigudes, els vilafranquins han decidit acabar amb el 4 de 9 amb folre i amb el pilar de 6.

D’aquesta manera els Castellers de Vilafranca han acomiadat un any que voldran oblidar. Enguany no han anat al capdavant i sovint han sortit de plaça veient com una altra colla completava una millor actuació que ells. El mateix cap de colla, Toni Bach, ho reconeixia en l’arenga final: “No ha estat la diada ni la temporada que volíem, però l’any que ve tornarem més forts i amb més ganes que mai”.

Sense 5d9f dels Capgrossos

Els Capgrossos de Mataró venien amb ambició. Després de quedar quarts al Concurs volien repetir la mateixa actuació que van fer a la TAP. A la plaça de la Vila han seguit el mateix patró que el primer diumenge d’octubre. Han obert amb un perfecte i immòbil 3 de 9 amb folre per continuar amb el 2 de 9 emmanillat. La torre no ha sigut tan plàcida com la del Concurs, amb l’aleta s’ha girat un pèl, però res que no poguessin defensar.

Amb el primer gamma extra a la butxaca, els de la camisa blau marí han corejat el pròxim castell, el 5 de 9 amb folre. Els de Cugat Comas però, tampoc han tingut sort amb la supercatedral. El pilar del mig no ha treballat còmode l’encaix amb el folre i amb dosos a lloc han decidit baixar-lo, però ja era massa tard i un dels quarts del dos ha saltat i el castell ha fet llenya. La caiguda els ha deixat tocats i han acabat amb un 4 de 8 de tràmit, deixant el pilar de 8 amb folre i manilles per una altra ocasió. La setmana vinent tenen la seva diada dedicada a la Mariona Galindo i el 18 de novembre la dels Minyons de Terrassa.

3d9f dels Xiquets

Els Xiquets de Tarragona volien repetir la tripleta màgica que van descarregar al Concurs de Castells. Decidits a fer-ho, han obert amb el 3 de 9 amb folre. El millor que han fet aquest any, tot i que l’han pujat tancat i de retruc amb la rengla que estava d’esquena a l’ajuntament molt estirada respecte les altres dues.

Després el protagonista ha estat el 7 de 8, però igual que dissabte passat, l’han desmuntat amb dosos col·locats. La sensació, des de fora, és que els falta confiança perquè malament no el tenien. Han seguit amb un altre intent desmuntat de 4 de 9 folrat. No s’ha lligat bé i amb sisens a lloc, l’estructura estava totalment deformada. Han decidit baixar-lo perquè possiblement s’hagués carregat, però difícilment descarregat. Els de la camisa ratllada han fet a quarta i cinquena ronda el 5 de 8 que li tenen plena confiança i un 4 de 8 de tràmit.

Finalment, els Castellers de Sants arribaven a Tots Sants després de dues caigudes de 2 de 9 amb folre i manilles. Al concurs el van carregar i a la seva diada els hi va quedar en intent. Amb força baixes, han optat pels castells de 8, començant amb els dos bàsics. Un pèl lents, però ben executats. I han acabat amb el 7 de 7 per tal de rodar canalla.

tracking