Diari Més

CASTELLS

Els Xiquets de Reus culminen la temporada amb el 3 de 9 amb folre

Els Xiquets de Tarragona no poden amb el 7 de 8

3 de 9 amb folre dels Xiquets de Reus

Els Xiquets de Reus culminen la temporada amb el 3 de 9 amb folreXiquets de Reus

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Tarda de dissabte de castells. Al Camp de Tarragona havien de coincidir fins a tres actuacions a la mateixa hora, però finalment la dels Nois de la Torre s’ha suspès per la pluja. D’aquesta manera, totes les mirades han estat posades a la plaça del Mercadal de Reus i a la plaça Corsini de Tarragona.

Els Xiquets de Reus han completat el tercer 3 de 9 amb folre de la temporada. Força treballat, però se l’han pogut anotar després d’un intent desmuntat previ. Cal recordar que els de la camisa avellana van recuperar el castell de 9 a inicis de setembre quan van carregar el 3 a Cambrils, després que l’any passat no poguessin sumar-ne cap. Abans del 3 de 9 amb folre, els del Baix Camp han fet el 2 de 8 amb folre, un castell que han passejat sovint enguany i que els hi ha donat bons resultats. El de la Diada de la Colla ha estat el desè de l’any. Finalment han acabat amb el 5 de 7. Els de Toni Rull han posat el punt i final a la temporada aquest dissabte.

Al Mercadal han convidat als Castellers de Terrassa que han completat el 5 de 7, el 2 de 7 i el 4 de 7 amb agulla, els Xiquets de Cambrils han fet 2 de 6, 3 de 7 i 4 de 6 i finalment, els Castellers d’Altafulla han descarregat el 3 de 6 amb agulla, el 5 de 6 i el 4 de 6. D’aquesta manera, els de Pol Munté no han assolit els objectius ja que volien portar un castell de 7 abans de la seva festa major que celebren diumenge vinent.

Sense 7 de 8 matalasser

Els Xiquets de Tarragona tornaven d’unes setmanes d’aturada després del Concurs de Castells. De la TAP van sortir pletòrics descarregant la tripleta màgica, però de la plaça Corsini no han sortit satisfets. Han començat amb un 4 d e8 un pèl tancat que els ha fet treballar més del que haguessin volgut i a segona ronda han anat a per l’estrena. Volien fer el 7 de 8, remenava, però fruit dels nervis de ser el primer. Quan s’anaven a col·locar dosos, l’han baixat. Hi han tornat seguidament, però igual que l’anterior, amb bones mides, l’han tirat avall. Finalment han optat pel 9 de 7 amb tres enxanetes i han acabat amb un intent de pilar de 6.

Els de la camisa ratllada els queden dues diades per acabar la temporada. Dijous estaran a Tots Sants, una actuació de primer nivell on volen repetir la tripleta màgica i diumenge clouran l’any a la Diada de Sant Martí d’Altafulla. A Tarragona els han acompanyat els Castellers de Cornellà que han fet el 3 de 7 (amb un intent desmuntat previ), el 4 de 7 i el 3 de 6 amb agulla.

Sant Pere i Sant Pau també posa el punt i final a Vilafranca

D’altra banda, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau també s’ha acomiadat de la temporada. Ho ha fet actuant a Vilafranca del Penedès a la Diada del Roser, convidats pels Xicots. Els del barri cooperativista han descarregat el divuitè 3 de 8 de l’any, el 2 de 7 i el 5 de 7.

tracking