Diari Més

DIADA DE SANTA TERESA AL VENDRELL

Santa Teresa desfolrada i vermella com a preàmbul de Santa Úrsula

La Joves descarrega dos castells sense folre, la Jove de Tarragona surt sense gamma extra i els Nens estrenen el 7 de 8

4 de 9 sense folre de la Colla Joves Xiquets de Valls

Santa Teresa desfolrada i vermella com a preàmbul de Santa ÚrsulaCedida

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Els diables vermells s’han reivindicat aquest diumenge al migdia a la plaça Vella del Vendrell. I ho han fet descarregant el primer 4 de 9 sense folre que veu la capital del Baix Penedès i carregant el 2 de 8. Al costat, una Jove de Tarragona que ha sortit amb el cap cot després de només poder completar la tripleta màgica i uns Nens del Vendrell que han descarregat el primer 7 de 8 del seu historial.

Al Concurs de Castells van quedar a la cinquena posició, carregant el 2 de 8 sense folre com a millor castell, a més a més dels dos bàsics de 9. La Colla Joves Xiquets de Valls, a la TAP no va poder amb el 4 de 9 sense folre que el va haver de desmuntar fins a dues vegades. Una setmana després, les coses han anat diferents i al Vendrell, després de dos peus desmuntats, han completat el castell total. No ha pujat amb bones mides, força desquadrat, però amb dosos a lloc, el castell s’ha assentat. Al descarregar-lo, s’ha desfermat l'eufòria a tota la plaça. I no era per menys, des de la Santa Úrsula de 2013, fa cinc anys, que no el completaven.

L'aposta dels vermells aquesta temporada són els castells sense folre. I a tercera ronda han encarat el segon objectiu del dia, el 2 de 8 sense folre. Tampoc ha pujtat amb bones mides. Un dels pilars quedava cap a dins i l'altre cap a fora. Amb l'aleta semblava que es podia controlar, però quan anaven a sortir dosos, el castell s’ha trencat. A primera ronda han fet el 3 de 9 amb folre, una construcció que els ha servit per escalfar. I han acabat la magnífica actuació amb el pilar de 6.

Santa Úrsula sense folre

La pròxima parada dels de Francesc Ramon és la Diada de Santa Úrsula diumenge vinent. L'últim duel vallenc, l'últim cara a cara de la temporada amb la Colla Vella a la plaça del Blat. Els del carrer de'n Gassó volen fer allò que portaven en cartera al Concurs, el trio de castells sense folre. Amb Santa Teresa s'ha vist que ho tenen a prop. El 2 de 8 i el 4 de 9 sense folre ja els han completat. El repte serà l'inèdit 3 de 9 sense folre. Caldrà estar atent als assajos dels vermells, però sigui com sigui, la Joves va evidenciar que sempre hi són i que sí, que hi ha Santa Úrsula.

Tripleta màgica de la Jove

La Jove de Tarragona no ha sortit satisfeta de la plaça que ha vist tantes gestes liles. El primer 3 de 10 emmanillat descarregat l'any 2017 o el primer 4 de 9 sense folre carregat la temporada passada. Enguany han arribat tocats per les caigudes i les consegüents lesions. Han començat amb el 3 de 9 amb folre, renunciant d'entrada al 9 de 8. Un 3 impecable que és cert que s’ha descarregat amb una mica de tremolí, però res important.

A segona ronda han desmuntat el 5 de 9 amb folre amb quints col·locats. L'encaix entre segons i terços no acabava de ser l'adequat i han decidit tirar-lo avall. Després han fet el 4 de 9 amb folre per recuperar sensacions, completant-lo sense problemes. En quarta ronda han sumat el 5 de 8. La catedral ha substituït el 5 de 9 que finalment han descartat a causa d'un canvi obligat per una lesió d'un casteller titular del tronc.

Estrena del 7 de 8

Els Nens del Vendrell sí que han sortit contents de plaça. Segurament haurien volgut fer una altra actuació, però han tingut una temporada molt complicada amb un canvi de junta i de tècnica a inicis d'any. Els locals han descarregat el 3 i el 4 de 8. A la perfecció, com ens tenen acostumats. A més a més, han estrenat el 7 de 8, el primer del seu historial que l’han fet molt bé. Amb tot però, enguany no han assolit els 9 pisos.

tracking