Diari Més

DIADA DE LA FESTA MAJOR DE L'ARBOÇ

La Jove de Tarragona es reivindica abans d'un Sant Fèlix on no hi serà

Els de la camisa lila completen la millor actuació de la jornada

Pilar de 8 amb folre i manilles de la Jove de Tarragona

La Jove de Tarragona es reivindica abans d'un Sant Fèlix on no hi seràArnau Martínez

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Les tres colles venien del Catllar, de fer una actuació espectacular i en menys de 12 hores, la Jove de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca han tornat a exhibir la gamma extra a l’Arboç. Al costat d’uns Minyons de l’Arboç que han aconseguit descarregar la primera clàssica de 7.

La Jove de Tarragona ha obert plaça amb el 9 de 8, amb una sincronia total de les tres enxanetes. Segueixen rodant aquesta construcció a les places i no se n’amaguen, volen posar-la sobre un folre. Després, han passat al 5 de 9 amb folre. Un pèl nerviós, però descarregat sense complicacions. Han acabat amb un 3 de 9 amb folre perfecte i la cirereta del cap de setmana, un pilar de 8 emmanillat amb una defensa del quint, el Jordi Sentís, espectacular. Els de la camisa lila ja han descarregat l’espadat de 8 tres vegades i és la colla que, possiblement, millor té el pilar aquest any.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, igual que dissabte, ha escollit el 4 de 9 amb folre i pilar de castell de sortida. Ha estat molt semblant al del Catllar, remenat per totes bandes, però defensat fins a la descarregada. A segona ronda han optat pel 4 de 9 amb folre, perfecte. A tercera ronda han fet un altre 9 de 8, un castell que com els liles, estan rodant força aquesta temporada per pujar-lo un pis més. Han acabat amb l’espadat de 7.

Els Castellers de Vilafranca han descarregat una altra torre de 9 impecable. Un castell que els està ajudant a treballar el folre i les manilles d’una manera bestial. Després ha arribat l’objectiu del dia, el 3 de 10 amb folre i manilles. L’havien descarregat al juliol a Vilanova i la Geltrú, però a l’Arboç no han acabat de trobar-li les mides i han desmuntat dos peus. Finalment, han descarregat un 4 de 9 amb folre treballat. Dues rengles s’han ajuntat massa. Han clos l’actuació amb el 3 de 9 folrat i el pilar de 6.

Ara, la Jove de Tarragona marxa de vacances (merescudíssimes). Han fet un cap de setmana bestial, completant la millor actuació, tenint en compte el pilar, dissabte i la millor de la diada d’aquets diumenge. Ells mateixos, respectablement, van optar per no entrar a les travesses de Sant Fèlix quan els administradors de la Festa Major de Vilafranca els hi van proposar. Qui sí que hi estaran són la Vella i els verds, juntament amb els Minyons de Terrassa i la Colla Joves Xiquets de Valls.

D’altra banda, els Minyons de l’Arboç han descarregat a la seva localitat el 3 i el 4 de 7 i el 2 de 6. Tots tres força lents, però molt parats.

tracking