Diari Més

DIADA DE LA FESTA MAJOR DEL CATLLAR

La plaça de la Vila del Catllar torna a ser un talismà

La Colla Vella descarrega el primer 4 de 9 sense folre de la temporada

4d9sf de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

La plaça de la Vila del Catllar torna a ser un talismàArnau Martínez

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La Diada de la Festa Major del Catllar no ha tornat a decebre i ha demostrat, un any més, que la plaça de la Vila és un talismà. Una Colla Vella pletòrica, que malgrat carregar el 5 de 9 amb folre, s’ha emportat el primer 4 de 9 sense folre de la temporada. Al costat d’una Jove de Tarragona que ha descarregat el primer 4 de 9 amb folre i agulla del seu historial. Els Castellers de Vilafranca han aprofitat per seguir recuperant-se abans de l’Arboç i de Sant Fèlix.

La Colla Vella sorprèn amb el 4d9sf

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha optat pel 4 de 9 amb folre i pilar a primera ronda. Volia treure’s l’espineta de la bisbal que els hi va quedar carregat. El quatre ha sofert diverses batzegades i per dur un pilar al mig, l’han agafat molt tancat. Finalment, però, l’han pogut salvar. A segona ronda, ha arribat el monstre de la tarda, el primer 4 de 9 sense folre de l’any. Encara no s’havia intentat, i gairebé sense fer soroll, els rosats han decidit portar-lo al Catllar. Després de dos peus desmuntats on semblava que els rengles no acabaven d’estar rectes, els vallencs l’han tirat amunt. L’estructura ha perdut les mides molt ràpidament, però la defensa durant la descarregada ha estat increïble, d’aquelles que fa afició. Els d’Albert Martínez han demostrat la veterania i l’estat de forma formidable dels seus castellers. No han tingut sort, però, amb el 5 de 9 amb folre. El tercer castell els hi ha quedat carregat. L’estructura remenava per totes bandes i els terços no han acabat de trobar l’encaix amb el folre. Quan sortia la canalla, el castell ha fet llenya. Amb tot, una actuació espectacular.

La Jove de Tarragona completa el primer 4d9fa del seu historial

Al Catllar, la Jove de Tarragona s’hi sent com a casa i enguany han esvaït tots els dubtes –si és que n’havien plantejat– després de Sant Magí quan només van poder carregar el 5 de 9 amb folre i el 2 de 9 emmanillat. Han escollit la supercatedral de sortida. Un 5 de 9 amb folre rapidíssim, però amb força tremolí. Després ha arribat l’estrena dels de la camisa lila. El 4 de 9 amb folre i agulla ha pujat molt nerviós i un pèl tancat. Però amb la defensa titànica dels pilaners, han pogut descarregar un espadat que semblava insalvable. Han acabat amb el 9 de 8 que els d’Aleix Bordas estan passejant a totes les places que poden per poder-lo posar sobre un folre. La cirereta a la brillant diada l’han posat descarregant el segon pilar de 8 de l’any.

Els Castellers de Vilafranca repeteixen la torre de 9

Els castellers de Vilafranca segueixen rodant els castells de 9 i les manilles amb la torre de 9. Després de la caiguda de Cal Figarot han hagut de renovar molta canalla i abans d’atacar castells superiors, els han de fer passar pels bàsics de 9. Han calcat l’actuació de dissabte passat quan van celebrar el seu 70è aniversari. Han començat amb el 3 de 9 amb un folre molt reduït pensant en els 10 pisos que els podríem tornar a veure diumenge a l’Arboç o dijous a Vilafranca. Després han fet la torre de 9 que s’ha anat girant molt aviat i les manilles han hagut de treballar de valent. Per acabar, han completat el 4 de 9 amb folre, un pèl lent per ser els verds, però descarregat sense problemes. Finalment, han escollit el pilar de 6 per tancar la diada.

Les tres colles que han actuat al Catllar es tornaran a veure diumenge a l’Arboç amb la colla local, els Minyons de l’Arboç. Els verds volen fer un pas més en forma de 3 de 10 amb folre i manilles o estrenant el 3 de 9 amb folre i agulla. La Colla Vella aprofitarà per rodar els castells de gamma extra i la Jove de Tarragona també vol exhibir la gamma extra. Tot plegat, sense oblidar que dijous vinent, arriba la cita més esperada del mes d’agost casteller: Sant Fèlix.

tracking