Diari Més

CASTELLS

El Catllar i l'Arboç, les cites imprescindibles del cap de setmana casteller

Les dues diades seran la prèvia de Sant Fèlix

Pilar de 8fm de la Colla Jove Xiquets de Tarragona al Catllar

Continua l'idil·li de les colles amb la plaça de la Vila del CatllarLaia Díaz

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Finals d’agost és sinònim a grans diades castelleres. Dissabte el Catllar i diumenge l’Arboç. Quatre dies abans de Sant Fèlix.

La Jove de Tarragona arriba a aquestes dues cites després d’un Sant Magí agredolç quan van carregar el 5 de 9 amb folre i el 2 de 9 amb folre i manilles. Dissabte volen descarregar aquests dos castells, després d’haver analitzat que, probablement, no els van acabar de lligar bé. També volen fer un pas més amb forma de 4 de 9 amb folre i agulla. Aquesta construcció fa setmanes que l’assagen i li tenen moltes ganes. Per acabar, voldrien tornar a descarregar el pilar de 8 amb folre i manilles. Els de la camisa lila a l’Arboç procuraran, com a mínim, portar un castell de gamma extra.

Aquest cap de setmana servirà per mesurar les forces de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i dels Castellers de Vilafranca abans de Sant Fèlix. Els primers enguany van al capdavant i entre dissabte i diumenge volen fer el 5 de 9 amb folre, que tants bons resultats els hi està donant aquest any, el 9 de 8 i el 4 de 8 amb folre i pilar per treure’s l’espineta de la Bisbal quan només van poder carregar-lo. També rodaran els bàsics de 9 per fer-lo de 10 la setmana vinent.

Els Castellers de Vilafranca arriben amb diverses lesions que han provocat un endarreriment d’alguns objectius de la temporada. En principi al Catllar repetiran l’actuació del seu 70è aniversari amb el 3 i el 4 de 9 amb folre i la torre de 9, per a l’Arboç estrenar el 3 de 9 amb folre i agulla o bé repetir el 3 de 9 amb folre i manilles que ja van fer al juliol a Vilanova.

Els Xiquets de Reus i la Joves de Valls diumenge estaran a Igualada on els primers volen fer el 5 de 8 i el 2 de 8 amb folre i els segons podrien estrenar el 2 de 9 emmanillat.

tracking