Diari Més

DIADA DEL 70È ANIVERSARI DELS CASTELLERS DE VILAFRANCA

Un Sant Fèlix rosat pel 70è aniversari dels verds

La Colla Vella ha descarregat per segona vegada a la història el 2d8sf

2d8sf de la Colla Vella dels Xiquets de Valls al 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca

Un Sant Fèlix rosat pel 70è aniversari dels verdsArnau Martínez

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Els Castellers de Vilafranca han celebrat el seu 70è aniversari acompanyats de les dues colles històriques del país, els Nens del Vendrell i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Una diada excepcional d’alt nivell, amb el 2 de 9 amb folre i manilles dels verds, el 2 de 8 sense folre dels rosats i la clàssica de 8 dels vermells.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha tornat a reafirmar-se com a colla líder aquesta temporada. Ha obert amb el castell que tants bons resultats li està donant aquesta temporada, el 5 de 9 amb folre. És cert que ha tingut més tremolí que els últims que ha descarregat, però han mostrat, una vegada més, una confiança absoluta. A segona ronda ha arribat la bèstia. Els vallencs han descarregat el segon 2 de 8 sense folre de la seva història (el primer el van descarregar tres setmanes enrere, a Vilallonga). Amb l’aleta, l’estructura s’ha girat una mica, però no ha patit excessivament. Segurament, aquest 2 de 8 sense folre ha estat dels millors que s’han vist fins ara.

Els d’Albert Martínez han tornat a aprofitar una actuació per dur a plaça el 9 de 8 que volen posar-lo sobre un folre aquest any. Avui però, una rengla del tres no ha treballat gens còmode perquè un dels terços se n’anava de costat. Finalment han tancat amb l’espadat de 7 amb folre.

Els Castellers de Vilafranca han encetat el sistema de rondes amb la torre de 9, un castell que s’ha hagut de treballar força pel que fa a les manilles i als quarts ja que remenava per totes bandes. Els vilafranquins però, han tirat de veterania i l’han descarregat. Hi havia el rumor del 3 de 10 amb folre i manilles, però els verds encara arrosseguen la caiguda del 3 de 9 folrat de la Diada de Cal Figarot quan es va lesionar la canalla. Toni Bach ha preferit esperar i finalment s’ha decantat pel 3 de 9 amb folre. L’altre castell bàsic de 9, el quatre, ha arribat a tercera ronda. Obert al pis de quarts segurament a causa de la diferència d’alçada d’una rengla respecte a les altres.

Els Nens del Vendrell han completat la clàssica de 8 començant amb un 3 de 8 perfecte. El 4 de 8, a segona ronda, s’ha obert un pèl, però l’han descarregat sense dificultat i el 2 de 7 que han deixat per la tercera ronda ha tremolat força. Els del Baix Penedès han tornat a renunciar del 2 de 8 amb folre que van carregar per Santa Anna. Estan acabant de solucionar alguns problemes de l’estructura i del pom de dalt. Potser no han fet grans castells, però cal destacar la canalla ràpida i fineta que tenen, és excel·lent.

Actuació àgil i ràpida

Una diada àgil i ràpida, amb quatre castells de gamma extra i dos bàsics de 9. En poc menys de dues hores, les colles aixecaven els pilars de comiat. El món casteller n’ha d’aprendre d’aquestes tres formacions.

Amb tot, la Colla Vella ha signat una actuació digna de diada de Sant Fèlix, però poc més de deu dies abans del 30 d’agost. Ara caldrà veure com treballen els verds amb la canalla i si són capaços de recuperar-se abans d’aquesta cita. Sigui com sigui, els rosats van endavant, sense fre i abans de Sant Fèlix, es tornaran a trobar amb els vilafranquins la setmana vinent al Catllar dissabte i a l’Arboç diumenge.

tracking