Diari Més

DIADA DE SANT ROC

La prèvia de Sant Magí de la Jove i de Sant Pere i Sant Pau, al Cós del bou

La Jove de Tarragona pensa pujar un pis més totes les construccions

2d8f de la Jove de Tarragona

La prèvia de Sant Magí de la Jove i de Sant Pere i Sant Pau, al Cós del bouArnau Martínez

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El Cós del bou ha tornat a viure la tradicional diada castellera de la tarda del 15 d’agost. Enguany la Jove de Tarragona ha estat acompanyada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, amb qui han rodat les estructures pensant en Sant Magí.

La Jove de Tarragona ha començat exhibint el castell bandera, un 5 de 8 amb les mides clavades. Diumenge segurament també l’utilitzaran de castell de sortida, però amb un pis més. Han seguit amb el 4 de 8 amb agulla. L’estructura del quatre estava massa tancada, tenint en compte que a dins hi anava el pilar. El 4 de 9 amb folre i pilar també és una carta dels liles per Sant Magí. Alguns castellers diuen que encara li falta una mica de rodatge, però s’ha vist molt millor que el 2 de 8 amb folre. El 2 ha arribat a tercera ronda. El segon de la temporada que ha sigut calcat al primer, al de diumenge de la Canonja. En el moment de fer l’aleta han superat una batzegada que en un inici semblava insalvable, però amb el treball de terços i quarts, s’ha pogut mantenir l’estructura. Han acabat amb un altre pilar de 7 amb folre que diumenge volen que sigui de 8.

En finalitzar l’actuació, la Jove s’ha desplaçat a la plaça de les Cols per fer un assaig previ a Sant Magí.

Pel que fa als Castellers de Sant Pere i Sant Pau, han obert amb un 3 de 8 perfecte. Després han descarregat el 2 de 7 que tot i girar-se un pèl quan baixava la canalla, han pogut reconduir el tronc ràpidament. Precisament per Sant Magí volen intentar el 2 de 8 amb folre per primera vegada a la seva història. A última ronda, han fet el 4 de 8 que s’ha mostrat més nerviós que el 3. Una de les rengles té força diferència d’alçada respecte a les altres tres i fa que el tronc no treballi còmode. El pilar de 6 ha estat l’espadat que ha tancat la diada i diumenge volen posar-lo sobre el folre.

D’altra banda, els Xiquets de Tarragona han actuat a Ferran on han fet dos intents desmuntats de 4 de 8 amb agulla, però han descarregar el 3 de 8, el 4 de 8 i el 5 de 7.

tracking