Diari Més

DIADA DE LA FESTA MAJOR DE LA BISBAL DEL PENEDÈS

Diada de la Bisbal tèrbola amb castells carregats i intents desmuntats

La Colla Joves torna a descarregar el 2d8sf, però s’encalla amb el 5d9f

2d8sf de la Colla Joves Xiquets de Valls

Diada de la Bisbal tèrbola amb castells carregats i intents desmuntatsColla Joves Xiquets de Valls

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Les colles castelleres tenen entre cella i cella, més que mai, descarregar els castells i la Bisbal del Penedès ha deixat un regust agredolç. Una diada llarga i calorosa d’on totes les colles han marxat amb deures.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha optat pel 5 de 9 amb folre, el quart de l’any. Ha pujat remenat, però amb l’aleta s’ha parat força. En cap moment, però, ha patit l’estructura. Els rosats han carregat el 4 de 9 amb folre i pilar a segona ronda. L’estructura del 4 s’ha desconfigurat, tancant-se molt i el pilar ha quedat tocat fins al punt que, superada la motxilla de sortida, l’espadat s’ha trencat. Els rosats han seguit amb un altre 9 de 8, el cinquè de l’any. Han acabat amb l’espadat de 7 que tot i girar-se, s’ha pogut salvar.

Els Castellers de Vilafranca han obert amb la torre de 9, un castell que ja han descarregat diverses vegades aquesta temporada, la darrera, dissabte passat. Les manilles i el folre han treballat molt còmodes, demostrant la veterania. Els verds han seguit amb el 3 de 9 folrat, un castell molt important psicològicament, tenint en compte que dissabte passat els va quedar en intent. Més treballat del que estem acostumats en els vilafranquins. Els de Toni Bach han acabat amb un 4 de 9 amb folre molt sòlid i el pilar de 8 que només han carregat.

Els vermells han triat el 2 de 8 sense folre de sortida, però els ha quedat en intent desmuntat. Quan s’estaven col·locant els dosos, l’acotxador ha relliscat un parell de vegades a l’alçada de terços i han decidit tirar-lo avall. El castell però, tenia molt bones mides. Al final ha estat anecdòtic ja que pocs minuts després l’han descarregar d’una manera impecable. Tranquil·litat i calma per un castell que fins avui semblava impossible fer-lo tan parat. Els de Francesc Ramon han desmuntat fins a dues vegades el 5 de 9 amb folre i a la tercera l’han tirat amunt, però amb sisens col·locats l’han desmuntat. Els segons estaven enfonsant-se i els terços no podien treballar bé. La mateixa situació s’ha produït amb el 3 de 9 amb folre que han desmuntat quan sisens estaven situats a la seva posició. A continuació, hi han tornar i llavors sí que han descarregat el 3 de 9 amb folre sense dificultat. Han acabat amb el pilar de 6.

La colla local, els Bous de la Bisbal, que van començar a fer les primeres passes l’any 2015, no han participat del sistema de rondes tradicional, però han fet un únic castell a l’inici de la diada. Han estrenat el 3 de 6 per sota, un castell que ja havien completat a assaig, però mai a plaça.

tracking