Diari Més

CASTELLS

Cap de setmana de rodatge casteller abans del tram més exigent

La Festividad de la Fiesta Mayor de Llorenç del Penedès y de la Canonja son las actuaciones más destacadas

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Amb l’agost arriba el tram més exigent de la temporada que començarà dimecres vinent amb la Bisbal del Penedès. Seguirà amb la Diada del 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca, amb Sant Magí diumenge 19 i el Catllar, l’Arboç i Sant Fèlix. És per això que aquest cap de setmana les colles castelleres aprofitaran per rodar estructures.

La Festa Major de Llorenç del Penedès és l’actuació més destacada del cap de setmana. Diumenge a dos quarts d’una del migdia la Jove de Tarragona, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Nens del Vendrell es trobaran a la plaça de la Vila. Els de la camisa lila fan doblet diumenge i aprofitaran per rodar castells com els dos bàsics de 9 i el gran objectiu seria estrenar el 2 de 8 amb folre, castell que encara no han intentat enguany.

La Colla Joves té entre cella i cella els dos castells de 9. El 3 de 9 amb folre ja l’ha descarregat diverses vegades, però el 4 només van poder carregar-lo la passada Firagost. Saben que per seguir fent passos endavant, han de tenir aquestes dues cartes. El tercer castell podria ser algun de 8 i mig com el 2 de 8 folrat, el 5 de 8 o el 3 o el 4 de 8 amb el pilar.

Els Nens del Vendrell actuaran a casa tenint en compte que Llorenç del Penedès és gairebé una plaça pròpia. Van tenir un inci de temporada complicat quan va dimitir la junta de l’entitat. Sense anar més lluny, el 2016 van completar el 3 de 9 folrat, però en canvi, la temporada passada van sortir amb mal regust quan només van poder completar el 3 i el 4 de 8. Enguany podrien optar per repetir la tripleta de 8 que van fer per primera vegada la passada Santa Anna.

Diumenge a la tarda, la Jove de Tarragona tornarà a actuar a la Canonja i el programa els liles dependrà del matí, però apostaran per seguir rodant castells. Estaran acompanyats dels Xiquets del Serrallo que també tenen la posada mirada a sant Magí. Els del barri mariner volen fer tres castells de 7. La diada serà a les set de la tarda al carrer del Raval.

D’altra banda, diumenge al matí els Brivalls de Cornudella i els Xiquets de Cambrils es trobaran a Siurana per celebrar la Festa Major de la població.

El dia abans, també hi haurà castells. Dissabte la Colla Vella dels Xiquets de Valls actuarà a l’Hotel Calypso de Salou, una actuació comercial que ja és tradicional. Els Xiquets de Cambrils i els Xiquets de Reus estaran a partir de les vuit del vespre a la Fira de l’Avellana de Riudoms.

tracking