Diari Més

Diada de Sant Jaume del Catllar

Sant Pere i Sant Pau vuelve a hacer historia, ahora en el Catllar

Els Xiquets de Reus han descarregat el tercer 2 de 8 amb folre de l’any

Pilar de 7 amb folre de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau al Catllar

Sant Pere i Sant Pau torna a fer història, ara al CatllarArnau Martínez

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El Catllar és plaça castellera des de fa una pila d’anys, però en fa només tres que organitzen una segona actuació coincidint amb la Fira de Sant Jaume de la població. Els Xiquets de Reus i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau hi estan des de la primera edició, mentre que els Xiquets del Serrallo s’hi han sumat enguany.

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau han igualat la seva millor actuació de la història que van fer la Santa Tecla passada. Han obert amb un 3 de 8 molt còmode. El vuitè de l’any d’un castell que és sostre dels del barri cooperativista. A segona ronda han optat pel 2 de 7 que gairebé se’l saben de memòria i han donat pas al 4 de 8 que s’ha mostrat una mica nerviós respecte d’altres 4 de 8 que han fet. A la ronda de pilars ha arribat l’objectiu del dia, el pilar de 7 folrat. La carregada ha estat de manual, però durant la descarregada, el terç, el Pau Sosa, ha hagut de suportar diverses revinclades. Amb tot, els de David Lobo han tornat a fer història, aquesta vegada, al Catllar.

Els Xiquets de Reus han estat els encarregats d’obrir el sistema de rondes amb un 3 de 8 que ha perdut les mides a nivell de quarts i de quints. A Segona ronda ha arribat el plat fort amb el tercer 2 de 8 amb folre descarregat de la temporada. Els de la camisa avellana han tornat a demostrar la confiança que li tenen a aquesta estructura. Finalment, han tancat amb un 4 de 8 que ha remenat força. Amb aquesta actuació els de la capital del Baix Camp han igualat la que van fer el dia de Sant Pere a casa.

Els Xiquets del Serrallo han començat amb el 4 de 7, clavat. Han seguit amb el segon 4 de 7 amb agulla del curs; una estructura que s’ha mostrat molt tremolosa. El 3 de 7 ha anat a tercera ronda i la canalla ha pujat molt lenta, cosa que ha fet patir l’estructura. El tronc ha hagut de salvar una sacsejada just després de fer l’aleta, però finalment s’ha descarregat sense problemes.

tracking