Diari Més

Castells

Vilafranca descarrega el 3de10fm a l'Arboç a tres dies de Sant Fèlix

La Colla Vella i la Jove de Tarragona també signen una grandíssima actuació aquest diumenge

3de10 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca a l'Arboç

Vilafranca descarrega el 3de10fm a l'Arboç a tres dies de Sant FèlixLaia Díaz

Publicado por

Creado:

Actualizado:

A tres dies d’una de les diades més esperades del calendari casteller, la de la festa major de Sant Fèlix, els Castellers de Vilafranca han descarregat aquest diumenge a l’Arboç el primer 3de10 amb folre i manilles de la temporada.

Tot i que ja el van intentar a Vilanova a finals de juliol, en aquella ocasió únicament el van poder carregar i aquest diumenge, finalment, en una aposta força agosarada per part dels verds, tenint en compte la proximitat de la seva festa major, l'han pogut descarregar. Un 3de10 que no ha estat fàcil, ja que, tot i pujar molt serè, ha patit una forta rebrincada als pisos superiors en el moment de la sortida de la canalla, però els vilafranquins han recuperat la forma i han acabat completant-lo.

Ha estat a la segona ronda, després d’haver descarregat una nova torre de nou amb folre i manilles per obrir la diada, mentre que a la tercera han ensopegat amb el 4de9 amb folre i agulla que únicament els hi ha quedat en intent després que l’espadat s'hagi trencat quan encara no havia quedat net. Així doncs, els verds han rebaixat pretensions i han arrodonit una molt bona actuació amb un 4de9 folrat, amb la mirada posada al futur 4de10fm del pròxim dimecres, i un pilar de 7 amb folre, un espadat que també hauria de pujar un pis per Sant Fèlix.

La Vella també està a punt

Per la seva banda, la Colla Vella de Valls també ha demostrat que està preparada per fer un gran Sant Fèlix. Els de la camisa rosada han obert la seva actuació a l’Arboç amb una aposta valenta: el 4de9 amb folre i pilar que, justament, havien recuperat poques hores enrere al Catllar. L’espadat s'ha hagut de defensar a la descarregada, però els del Portal Nou han demostrat que tornen a tenir-li agafades les mides a aquest castell que tantes alegries els hi ha donat les passades temporades.

A la segona ronda una aposta segura dels rosats aquesta temporada, un altre 5de9 amb folre que dóna a la Vella la confiança necessària per anar a totes a Sant Fèlix. Finalment, a la tercera ronda un 3de9 folrat i un pilar de 7 amb folre, dues estructures que, si tot va bé, dimecres pujaran un pis més.

Un gran cap de setmana lila

La tercera gran colla que ha actuat a l’Arboç aquest diumenge ha estat la Jove de Tarragona que, després de fer història unes hores abans a la diada del Catllar, han tornat a fer una gran actuació a la vila penedesenca. Els liles han obert l’actuació amb un nou 5de9 amb folre, una súper catedral que, aquesta vegada, han hagut de suar una mica a la descarregada, ja que ha patit alguns tremolors poc habituals.

Tot i la calor i el cansament acumulats, els del Cós del Bou no han afluixat i a la segona ronda han apostat per tornar a completar el 9de8, mentre que a la tercera ronda han decidit aparcar els castells de gamma extra i apostar per un 4de9 amb folre, que es diu aviat. Això sí, la Jove no ha volgut deixar passar l’oportunitat de tornar a intentar el pilar de 8 amb folre i manilles, però, en aquesta ocasió, únicament ha quedat en carregar. Un petit accident que no ha d’enfosquir el gran cap de setmana signat per la Colla Jove de Tarragona.

A l’Arboç també hi ha actuat la colla local, els Minyons de l’Arboç que han signat la seva millor actuació de l’any amb el 3, el 4 i el 5de7.

4de9 amb folre i pilar de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a l'Arboç

Vilafranca descarrega el 3de10fm a l'Arboç a tres dies de Sant Fèlix@collavella

5de9 amb folre de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a l'Arboç

Vilafranca descarrega el 3de10fm a l'Arboç a tres dies de Sant FèlixFrancesc Virgili

tracking