Diari Més

Castells

La doble cita castellera del cap de setmana: El Catllar i L'Arboç

Les actuacions de la Vella i Vilafranca poden condicionar el programa de la diada de Sant Fèlix del pròxim dimecres

Imatge del 5de9f de la Colla Jove Xiquets de Tarragona al Catllar la temporada passada.

La doble cita castellera del cap de setmana: El Catllar i L'ArboçLaia Díaz

Publicado por

Creado:

Actualizado:

L’agenda del cap de setmana està protagonitzada per un duet de diades d’aquelles que es marquen en vermell al calendari: les festes majors del Catllar i l’Arboç. Dissabte a la tarda i diumenge al matí, amb poc més de 12 hores de diferència entre una i l’altra, es veuran les cares tres de les grans formacions del panorama casteller: la Colla Jove Xiquets de Tarragona, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca.

Després de quedar-se sense la diada de Sant Magí i no poder portar a plaça tota la feina feta a l’assaig, els del Cós del Bou arriben a les cites amb una àmplia gamma de castells i sembla evident que aquest cap de setmana s’hauria de veure alguna estrena lila, una estrena que podria ser en forma de 2de9 amb folre i manilles o, fins i tot, també podria ser en forma de 3de9 amb folre i pilar. El que està clar és que, si no hi ha res de nou, el 9de8, el 5de9 folrat i l’espadat de 8 pisos seran els altres castells que acompanyaran l’esperada estrena lila.

Per la seva banda, la Colla Vella i els verds tenen la ment posada també en la imminent diada de Sant Fèlix el pròxim dimecres 30 d’agost. Així doncs, sembla que aquests cap de setmana els rosats haurien de seguir amb el rodatge del 5de9 folrat acompanyant-lo del 4de9 amb folre i pilar, després dels dos intents frustrats a La Bisbal, per tal d’afrontar reptes majors, en forma de castell de deu o de 4de9 sense folre, a la plaça de la Vila de Vilafranca.

Finalment, els verds, que en menys d’una setmana hauran d’actuar en cinc diades (Catllar, Arboç, Vigília de Festa Major, Sant Fèlix i Sant Ramon), arriben a les cites amb una àmplia gamma de castells de gamma extra ja descarregats, unes estructures que sembla que continuaran rodant aquests pròxims dies per tal d’afrontar els dos castells de deu de cara a la diada de Sant Fèlix.

tracking