Diari Més

La plaça del Blat viu una diada de Firagost plàcida, però sense el 3de10fm

La Vella va apostar a la segona ronda pel 4de9 sense folre, però el va haver de desmuntar dues vegades esvaint les opcions de veure un castell de deu

3de9f de la Colla Joves Xiiquets de Valls

La plaça del Blat viu una diada de Firagost plàcida, però sense el 3de10fmCristina Aguilar

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La plaça del Blat va viure aquest dimecres al vespre una diada de Firagost sense grans alegries i amb moltes expectatives previstes que no es van complir. No hi va haver 3de10fm rosat, ni tampoc 2de9fm vermell.

La Joves de Valls va ser l’encarregada de sortir primera, després de guanyar el sorteig de l’ordre d’actuació, i va decidir fer-ho amb un 3de9 amb folre. Un tres que aquesta temporada ja havien descarregat en diverses ocasions i que va pujar ben ferm, sense mostrarsenyal de perill en cap moment.

A la segona ronda va arribar la primera i única estrena dels vermells, el 4de9 amb folre, que, tot i que l’havien intentat el passat cap de setmana a Sitges, en aquella ocasió el van haver de desmuntar. Ara bé, aquest cop el castell va pujar força segur i, tot i patir algunes rebrincades, es va poder descarregar.

Tot i les bones sensacions de les dues primeres rondes, finalment, els del carrer d’en Gassó van descartar fer el salt a la gamma extra i a la tercera ronda van afrontar un nou 4de8 amb el pilar, aprofitant la confiança que aquest any li han agafat a l’espadat després d’haver pogut recuperar-lo.

El castell es va anar obrint una mica dels pisos més inferiors i tancant dels superiors, però, finalment, l’espadat va quedar net i es va poder completar de manera impecable, tancant, d’aquesta manera, unes tres rondes de castells molt positives pels vermells, tot i no haver intentat el salt a la gamma extra.

Ara bé, la jornada encara no estava completa i els diables vermells van voler afrontar un nou espadat de set pisos amb folre, una cirereta per arrodonir una diada molt positiva per a la Colla Joves.

La sorpresa del 4de9sf

Tal com estava previst, la Colla Vella va obrir la seva actuació amb el 5de9 folrat, un súper catedral que va brandar una mica en el moment de la carregada, però que es va assentar i va oferir una descarregada prou plàcida als de la camisa rosada.

Ara bé, tot i que bona part de la plaça esperava el 3de10fm dels rosats a la segona ronda, els del Portal Nou van sorprendre intentant el 4de9 sense folre. Després de dos peus desmuntats, les gralles van sonar i el castell total va tirar amunt. Aparentment, l’estructura es veia segura, però quan els més petits van rebre l’ordre de tirar amunt també es va sentir l’ordre de desmuntar el castell.

Tot seguit, els rosats ho van tornar a intentar i, aquest cop, el castell va arribar una mica més lluny, però l’estructura brandava força i, de nou, es va decidir tirar avall, deixant en blanc la segona ronda dels rosats.

Una situació que, òbviament, va refredar molt els ànims entre els castellers de la Colla Vella i a la tercera ronda es va decidir optar pel 3de9 amb folre i no pas pel 3de10 amb folre i manilles que feia dies que sonava amb força per aquesta Firagost. Un 3de9f que arribava a les deu de la nit tocades i, com el del passat diumenge a Vilallonga, oferia moltes garanties, sense fer patir en cap moment als rosats.

A la ronda de pilars va arribar l’única estrena del dia dels del Portal Nou, un pilar de 7 amb folre que aquesta temporada encara no havien intentat i que van haver de suar una mica, però que van poder descarregar aixecant una retalia de crits de celebració entre les seves files i també la resposta dels vermells, que no es va fer esperar.

Tot i les més de dues hores de durada sota una xafagor infernal, va fer goig veure la plaça del Blat ben plena fins al darrer castell.

3de9f de la Colla Joves Xiiquets de Valls.

La plaça del Blat viu una diada de Firagost plàcida, però sense el 3de10fmCristina Aguilar

3de9folrat de la Colla Vella de Valls a la diada de Firagost.

La plaça del Blat viu una diada de Firagost plàcida, però sense el 3de10fmCristina Aguilar

La plaça del Blat viu una diada de Firagost plàcida, però sense el 3de10fm

tracking