Diari Més

Castells

La Jove de Tarragona es corona a Vilanova

Els liles descarreguen tres castells de gamma extra: el 9de8, el 5de9f i el pilar de 8fm

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Diada espectacular la que s'ha viscut aquest dissabte a la tarda a la plaça de la Vila de Vilanova on Colla Jove de Tarragona i Castellers de Vilafranca han protagonitzat un gran duel de castells de gamma extra.

El castell màxim que ha vist Vilanova ha estat el 3de10 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca. Des de l'inici de la temporada que els verds s'havien marcat l'objectiu de portar el castell de deu pisos a aquesta diada (l'any passat també li van portar) i els vilafranquins l'han intentat a la segona ronda després de descarregar amb solvència una nova torre de 9 amb folre i manilles. El tres ha pujat nerviós des de bon principi i, en cap moment, s'ha acabat d'assentar fet que ha provocat que a la descarregada no es pogués aguantar i l'estructura s'ha trencat.

Tot i això, a la tercera ronda els verds han completat un nou 4de9 amb folre i agulla, un castell que van recuperar la setmana passada a les Santes, i, tot i que han volgut portar a plaça el primer pilar de 8 amb folre i manilles de la temporada, la canalla s'ha fet enrere i l'espadat s'ha hagut de desmuntar.

Triple gamma extra lila

Probablement, qui més satisfeta ha marxat de plaça ha estat la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona. Els liles han arrencat la diada amb un valor que gairebé sempre triomfa, el 9de8, mentre que a la segona ronda han portat a la plaça de la Vila el segon 5de9 amb folre de l'any i aquest cop l'han pogut descarregar (a Terrassa només va quedar en carregat) amb moltíssima serenitat.

A la tercera ronda han completat el 4de9 folrat, mentre que, per arrodonir la jugada i per tancar l'actuació, també han intentat el màxim pilar i ells sí que l'han pogut completar, tancant així una diada amb tres castells de gamma extra, una fita mai aconseguida per la colla del Cós del Bou a aquests moments de la temporada.

La tercera colla present a plaça, els Bordegassos de Vilanova, també ha marxat cap a casa amb els deures que s'havia marcat fets. Així doncs, els vilanovins han completat la primera clàssica de vuit pisos de la temporada.

tracking