Diari Més

Cultura

Vilanova i Vilallonga del Camp, principals escenaris castellers del cap de setmana

Els Castellers de Vilafranca volen estrenar el 3de10fm aquest dissabte a Vilanova

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El calendari casteller arriba aquest cap de setmana a un dels primers punts àlgids de l’estiu amb la celebració dissabte a la tarda de la diada amb motiu de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú, una cita on actuaran els Bordegassos de Vilanova, els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

De fet, el focus ja està posat en els verds que, tal com van fer l’any passat, ja han anunciat per aquesta diada l’estrena del castell de deu pisos, que podria anar acompanyat per altres castells de gamma extra aprofitant l’àmplia gamma d’estructures que els vilafranquins estan fent rodar per les places aquesta temporada. Per la seva banda, els liles també hi arriben amb intencions de portar-hi estructures de gamma extra. L’any passat aquesta va ser la primera plaça on els del Cós del Bou hi van fer un castell superior al 3de9f, però aquesta vegada hi arriben havent estrenat el 9de8 i el 5de9f.

També dissabte a la tarda, a partir de les set a la plaça de l’Església de Vila-seca, els Xiquets de Tarragona, la Colla Vella de Valls i els Xiquets de Vila-seca actuaran amb motiu de la festa major del municipi, en una idea on els matalassers sembla que recuperaran els castells de nou.

D’altra banda, diumenge a la tarda, se celebrarà la tradicional diada de Vilallonga del Camp, on es trobaran els rosats i els liles a partir de les set, mentre que a les sis se celebrarà una diada a la plaça de l’Església de Constantí amb els matalassers i els Nois de la Torre.

tracking