Diari Més

Els Nens del Vendrell no se'n surten amb el 4de9f per Santa Anna

Tot i haver hagut de desmuntar el castell de nou dos cops, han pogut estrenar el 5de8 i el p7f

A la primera ronda els Nens del Vendrell van estrenar el 5de8.

Els Nens del Vendrell no se'n surten amb el 4de9f per Santa AnnaNens del Vendrell

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La plaça Vella del Vendrell va tornar a ser ahir testimoni del gran potencial de la colla castellera del municipi que, tot i no poder amb el 4de9 folrat, van portar dues estrenes a la diada de Santa Anna: el 5de8 i el pilar de 7 folrat. La catedral va ser el castell escollit de sortida, un 5de8 que va pujar una mica lent, però que es va poder descarregar amb solvència i donar l’embranzina necessària als vermells per intentar el castell de nou pisos a la segona ronda.

Però, els castells són la canalla i si els més menuts no ho veuen clar, els castells no poden completar-se i, així ha estat com en els dos intents de 4de9 amb folre els petitets han dubtat i han fet desmuntar el castell. Ara bé, encara queda molt d’estiu per endavant i intentar-lo a Llorenç del Penedès d’aquí dues setmanes podria ser el pròxim objectiu dels vermells.

Tot i el cansament acumulat després d’aquesta intensa segona ronda, els vendrells van ser capaços d’afrontar una nova torre de vuit pisos, un 2de8 amb folre ben solvent, i que encara els deixava energia per afrontar una nova estrena que, aquest cop sí, que donaria els seus fruits. I és que els Nens van tancar la diada descarregant el primer pilar de 7 amb folre de la temporada.

Festa grossa per Santa Anna

Els carrers del Vendrell es van inundar ahir d’alegria amb el dia central de la Festa Major de Santa Anna. Després de viure dimarts una vigília carregada d’energia amb la tronada, el pregó, el castell de foc i la primera nit de concerts, ahir el municipi encarava el dia gran.

La jornada començava d’hora, a les vuit del matí, amb el so de les gralles recorrent la ciutat tot recordant que al Vendrell havia arribat la festa grossa. Poc després es donava inici, a l’església parroquial, de l’ofici solemne i, a continuació, la plaça Vella s’omplia de color amb la ballada d’honor a Santa Anna, amb la participació de tots els elements del seguici popular, encapçalats pel ball de Diablons i seguits de l’Aligueta, l’Àliga, el Lleonet, el Lleó, el Ball de Bastons, de Cavallets, de Cercolets, de Cintes, de Faixes, de Figuetaires, de la Patuf, de Gitanes, de Panderetes, de Panderos, de Pastorets i de Valencianes. Tancant la comitiva, hi havia els Gegants, els Gegantons, els Nans i els Nens del Vendrell.

Després d’una tarda tranquil·la, la nit arribava al Vendrell carregada de llum amb la cercavila de foc, que comptà amb una quinzena d’agrupacions i que va finalitzar amb la tradicional encesa del campanar. Per posar el punt final a la jornada central de la Festa Major, Zim & The Zums, Lágrimas de Sangre i Ebri Knight van posar el toc musical.

Els dies forts de Santa Anna ja han passat, però la festa encara continuarà aquests propers dies. Avui, per exemple, els grans protagonistes seran els més petits amb la cercavila infantil durant el matí, mentre que divendres a dos quarts de vuit de la tarda es farà la missa de les Annes. A les deu de la nit arribarà la traca i, a continuació, els Administradors d’enguany faran el traspàs als del 2018.

tracking